Hava Durumu

Bursa'da kan bağışı için farkındalık protokolü imzalandı

Bursa'da kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kızılay arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2018 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2018 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kan bağışı için farkındalık protokolü imzalandı

Protokol imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Kızılay Güney Marmara Kan Bölge Müdürü Dr. Nihat Çakır ve Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan katıldı. Kızılay'ın çalışmalarının son derece kıymetli olduğunu vurgulayan Sabahattin Dülger, Türk Kızılay'ının ulusal ve uluslararası alanda her türlü koşulda insanlara yardım elini uzatan, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olduğunu belirtti. Türk Kızılay'ının önemli bir misyon üstlendiğini de söyleyen Dülger, "Bir insanı kurtaran bütün dünyayı kurtarır. İmzalanan bu protokolle öğrencilerimizde kan bağışı, insan hayatına verilen değer, paylaşma ve yardımlaşma konularında farkındalık sağlanmasını hedefliyoruz" dedi.

DR. ÇAKIR: "KAN VERİLECEK EN DEĞERLİ HEDİYEDİR"

Kızılay'ın kar amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan gönüllü sosyal hizmet kuruluşu olduğunu ifade eden Dr. Nihat Çakır ise, "Kanın tek kaynağı insan. Bu hayati sıvının başka bir muadili yok. Bu yüzden kan bağışlamak, hayat kurtarmakla eş değer. Hiç tanımadığınız insanlara kan bağışlayarak derman olabilir, hatta kan bağışlayarak kendi sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Kan, bir bireye verilebilecek en değerli hediyedir" diye konuştu.

BİLGİ VE BİLİNÇ DÜZEYİNİN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR

Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan da "Sürekli ihtiyaç olan kan bağışı konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokolün şehrimiz için güzel bir çalışma olacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay arasında işbirliği protokol ile kan bağışı konusunda toplumun bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması amaçlanıyor. Proje ile ayrıca kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunun hatırlatılması, kan bağışı sayesinde insanların hayata döndüğü vurgulanarak öğrencilerin yardımlaşma ve dayanışma melekelerini geliştirmek hedefleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.