Hava Durumu

Bursa'da kan donduran olay! Cinayet haberlerini okuduktan sonra...

Bursa'da, internetten cinayet haberleri okuduktan sonra annesinin dini nikahlı eşini öldüren gencin müebbet hapsi isteniyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2017 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2017 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kan donduran olay! Cinayet haberlerini okuduktan sonra...

Yenikaraman Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Savaş T. (23), annesi Hayriye T.'nin dini nikahlı eşi Hamza Deniz'i (51) 45 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından kaçan genç, Manisa'nın Soma ilçesinde yakalandıktan sonra tutuklandı. Hakkında canavarca hisle ve tasarlayarak kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen Savaş T.'nin duruşmasına Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Daha önceki ifadelerini tekrarlayan Savaş T., olaydan 6 ay önce annesinin evi terk ederek Bursa'da Hamza Deniz ile yaşamaya başladığını ve bu yüzden dedikodular çıktığını kaydetti.

Sanık, internette cinayet haberleri okuduktan sonra Hamza Deniz'i öldürmek için Soma'dan Bursa'ya geldiğini söyleyerek, "Suç aleti bıçağı, bere ve eldiveni İzmir terminalinden aldım. Bursa'ya erken geldiğim için oyalandım. Annemin saat kaçta işe gittiğini daha önceki konuşmalarımızdan dolayı biliyordum. Sabah erken saatlerde sokakta annemin evi terk etmesini bekledim. Annem evden ayrılmasından sonra eve gittim. Zili çaldım. Hamza cama çıktı, beni görünce içeriye almak istemedi. Ben de askere gideceğimi, helallik almaya geldiğimi söyledim. Kapıyı açtığında elinde sarı saplı ekmek bıçağı vardı. Önümden salona doğru yürüyüp, telefonla benim geldiğimi anneme haber verecekti. Sırtı bana dönük olduğu için arkasından gidip defalarca elimdeki kahve renkli saplı bıçağı defalarca sapladım. Hedef şaşırtmak için kağıt aradım. 'Yakında seni de alacağım Karadağlı ceylanım' şeklinde sözler yazıp, hedef şaşırtmak istedim" diye konuştu.

Savcı, sanığın cinayeti canavarca his saikiyle değil, tasarlayarak işlediğini söyledi. Sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep eden savcı, herhangi bir indirim uygulanmamasını istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, karar için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.