Hava Durumu

Bursa'da kapanan hastane kantinlerine Gemlik de eklendi!

Bursa'da İnegöl ve Orhangazi'nin ardından Gemlik Devlet Hastanesi kantini de kapandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2020 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kapanan hastane kantinlerine Gemlik de eklendi!

Korona virüs salgını sebebiyle hasta ve hasta yakınlarının daha da ihtiyaç duyduğu kantinlerin kapanmasına vatandaşlar tepkili.

Hal-i hazırda yüksek kira talebinden dolayı Orhangazi Devlet Hastanesinin 1 yıldır kapalı olduğu, sözleşme veya kiralama müddeti gelmesine rağmen her yıl yaşanan geç kalma ya da hızlı hareket edememeden dolayı 4 aydır İnegöl Devlet Hastanesi kantinin de kapalı olduğu ifade edildi.

Gemlik Devlet Hastanesi kantini de benzer sebeplerden dolayı, İl Sağlık Müdürlüğü süreci tamamlayamadığı için kapandı.

Hastaneye tedavi için giden veya pandemi sürecinde kısıtlı da olsa yakınını görmeye giden vatandaşlar kantinlerin kapalı olmasına üzülüyor.

Bazı kantin işletmecileri, "9 aylık pandemi sürecinde kantin çalışanları ve işletmecileri sağlık çalışanları ile aynı kaderi yaşamalarına rağmen mağdur edildiler. Hastanelerde ameliyat yapılmıyor. Normal poliklinik hizmeti verilmiyor. Sadece covit hastalarına bakılıyor. Bu itibarla hasta sayıları düştü. Poliklinik sayıları düştü. Dolayısıyla işler azaldı. Tamam belli bir indirim yapıldı. Ama bu kurtarmadı En azından 9 aylık sürenin makul bir kira bedeli karşılığında telafisi olması lazım" şeklinde konuştular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.