Hava Durumu

Bursa'da kardeşini öldürmüştü, müebbet yedi!

Bursa'da kız kardeşini öldüren sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cinayet anı güvenlik kameralarına yansımıştı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2020 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2020 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kardeşini öldürmüştü, müebbet yedi!

Olay, Kasım 2018'de Gemlik'in Balıkpazarı bölgesinde meydana geldi. Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu üyesi olan kadın kuaförü Günay Torun, işe gitmek için 34 PG 4315 plakalı otomobiline bindi. Bu sırada başka bir otomobilden tabancayla 6 el ateş edildi. Torun, olay yerinde yaşamını yitirirken, saldırgan kaçtı.

Polis, şüphelinin Günay Torun'un ağabeyi Halil Küçükkurt olduğunu saptadı. Karacabey ilçesinde, saklandığı evde yakalanarak gözaltına alınan Küçükkurt, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuklu yargılanan Halil Küçükkurt, bugün görülen karar duruşmasına, cezaevinden SEGBİS ile bağlandı.

Cumhuriyet savcısının, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını mütaala ettiği duruşmada, sanık avukatı, müvekkilinin olay günü annesini görmek için Gemlik'e geldiğini, kardeşini öldürme kastı ve planı olmadığını, olayın anlık olarak gerçekleştiğini söyledi.

'VİCDAN AZABIYLA HERGÜN KAVRULMAKTAYIM'

Son sözü sorulan sanık Halil Küçükkurt ise kardeşiyle tesadüfen karşılaştıklarını öne sürerek, "Kardeşim, annemi kendisine göstermeyeceğini söyledi. Kaba sözler sarf etti. Kardeşimi tasarlayarak veya planlayarak öldürmedim. İstemeden de olsa bir suç işledim. Ben vicdan azabıyla her gün kavrulmaktayım" dedi.

Mahkeme heyeti, Halil Küçükkurt'u, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.