Hava Durumu

Bursa'da kardeşinin birlikte yaşadığı kadını öldüren sanık yargılanıyor!

Bursa'da erkek kardeşinin nişanlısı Betül Şanal'ı (33) bıçaklayarak, öldüren tutuklu Nejla Sıvırcık'ın (44) yargılanmasına devam edildi. Nejla Sıvırcık'ın oğlu Mustafa Burak K., annesinin cinayeti işlemesi için azmettirildiğini öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2020 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2020 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kardeşinin birlikte yaşadığı kadını öldüren sanık yargılanıyor!

Olay, 11 Haziran'da merkez Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi Şen Sokak'taki evde meydana geldi.

Kadın ticareti ve fuhuş yaptığı öne sürülen Nejla Sıvırcık ile Betül Şanal arasında çıkan kavgayı duyanlar, jandarmayı aradı. İhbar üzerine gelen ekipler, kilitli olan kapıyı kırıp, içeri girdiklerinde Betül Şahan'ı mutfakta bıçakla yaralanmış halde buldu. Ağır yaralı olan Şanal, gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorarın tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.

Olayın ardından jandarma ekipleri, Nejla Sıvırcık'ı Gürsu ilçesinde saklandığı evde yakalayarak, gözaltına aldı. Sıvırcık, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bursa 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan 3 çocuk annesi Nejla Sıvırcık'ın yargılanmasına devam edildi. Sıvırcık, Yenişehir Kadın Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve maktul Betül Şanal'ın babası Faruk Şanal mahkeme salonunda hazır bulundu.

"ANNEMİN AZMETTİRİLDİĞİ YÖNÜNDE DUYUMLAR VAR"

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın oğlu Mustafa Burak K., olay günü annesinin öğle saatlerinde evden ayrıldığını, birkaç saat sonra ise dayısının kendisini aradığını ve annesinin Betül Şanal'ı öldürdüğünü söylediğini anlattı. Sanığın oğlu, maktul Şanal ile annesi arasında daha önceden yaşanan bir olay olmadığını ancak olay gerçekleştikten sonra annesinin azmettirildiği yönünde duyumlar aldığını sözlerine ekledi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Merkez Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi'nde haziran ayında meydana gelen olayda, Betül Şanal'ın yaralandığı ihbarını alan jandarma ekipleri olay yerine gitmiş ve Şanal'ı evde ağır yaralı vaziyette bulmuştu. 112 Acil Servis ekiplerince Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen kadın, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Olayda kullanılan ekmek bıçağını evde bulan ekipler, olayın faili olduğu değerlendirilen şüpheli Necla S'nin (44) olay yerinden kaçtığı belirlemiş, zanlı aynı gün Gürsu ilçesi İstiklal Mahallesi'ndeki evine girdikten kısa bir süre sonra jandarma devriyesi tarafından yakalanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.