Hava Durumu

Bursa'da karla mücadele başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, dağ ilçelerinde karla mücadele çalışmalarına başladı. Kardan kapanan İnegöl, Keles ve Büyükorhan ilçelerinde 4 ayrı noktada yollar temizlenirken, halen kapalı yol bulunmuyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2018 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2018 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da karla mücadele başladı

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri şehir merkezinin yanı sıra 17 ilçede de karla mücadele çalışmaları için gerekli tedbirleri aldı. Belirlenen güzergâhlar hâricinde olan hastane ve otopark giriş çıkışları için de gerekli tedbirler alınırken, şehrin yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte ekipler çalışmaların startını verdi. Çalışmalar kapsamında Büyükorhan ilçesi Kuşlar - Geynik bağlantı yolu, İnegöl Gedikpınar ve Keles Kocayayla - Boğazova arasında yol açma çalışmaları yapıldı.

24 saat kesintisiz hizmet

Şehir merkezinde 58 araç ve 176 personel, ilçelerde ise 80 araç 140 personel olmak üzere toplam 138 araç ve 316 personelle hizmet veren ekipler, 24 saat kesintisiz karla mücadele çalışması yürütecek. Yol işleri şantiye sahasındaki tuz deposunda 10 bin ton tuz ve 100 ton solüsyon bulunurken, kar yağışıyla birlikte ulaşımda en küçük bir aksilik bile yaşanmaması hedefleniyor. Yazın 17 ilçede asfaltlama hamlesi başlatarak yol kalitesini en üst seviyeye çıkarmaya çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Kış boyunca da bu yollarımızda ulaşımın sağlıklı bir şekilde sağlanması için gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Hem şehir merkezi hem de ilçelerde ilk karın düşmesiyle birlikte ekiplerimiz çalışmaların startını verdi. Bu kışı ulaşım anlamında sıkıntısız bir şekilde geçirmek tek dileğimiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.