Hava Durumu

Bursa'da Kayapa ve Hasanağa bulvarlarında çözüme doğru

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği(İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç ve Taahhüt Komisyonu Başkanı Cem Oflaz, Kayapa Organize Sanayi Bölgesi (KOSAB) ve Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB)'ı ziyaret ederek, yapılması planlanan Kayapa ve Hasanağa Bulvarları için fikir alışverişinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2020 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2020 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Kayapa ve Hasanağa bulvarlarında çözüme doğru

"0.64 KONUT ALICILARI İÇİN BÜYÜK FIRSAT"

İlk olarak Kayapa Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Andıç, burada KOSAB Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Sektörün son iki yılda yaşadığı zorluklara dikkat çeken İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, "Krize bir anda yakalandık ancak 0.64'lük kredi bizim için büyük fırsat olacak. Şimdiden satışlarımızda hızlanma yaşıyoruz. Kısa vadede olumlu etkisini çok daha net şekilde hissedeceğiz" diye konuştu.

"YOLUN OLMADIĞI YERDE EKONOMİ DE OLMAZ"

Hayata geçirilmesi için çaba harcadıkları Kayapa ve Hasanağa Bulvarları hakkında da konuşan Andıç, hem OSB'lerde fabrikaları bulunan sanayicilerin ürünlerini pazara daha kolay sunabilmeleri, hem o bölgelerde proje üreten inşaatçılar, hem de bu bölgede hayatın başladığı projelerde yaşayan vatandaşlar açısından bulvarların açılmasının oldukça önemli olduğunu kaydetti. Andıç, "Yol konusunu biz karşılıklı bir ihtiyaç olarak görüyoruz. Sanayiye ve yakınındaki konut projelerine ulaşımı kolaylaştırması noktasında büyük fayda sağlayacaktır. Yolun olmadığı yerde ne ekonomi ne de yaşam alanları gelişebiliyor. Bursa'ya güzel bir Güney Çevre Yolu kazandırmamız gerekiyor. Söz konusu 4.1 kilometrelik bağlantıyı oluşturursak oldukça önemli bir işi gerçekleştirmiş oluruz" diye konuştu.

MEVCUT DURUM BÜYÜK SORUN

KOSAB Başkanı Yalçın Toy da mevcut durumun kendileri için büyük sorun teşkil ettiğini belirterek bulvar çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Toy, "Bulvarlar aynı zamanda bizim de hayalimiz olan bir proje. Burada iki aracın zorlukla geçebildiği yerler vardı. Belirli ıslahlar yapıldı, ancak ortada halen büyük bir ihtiyaç var" dedi.

ÇÖZÜM MASAYA GELECEK

KOSAB'ın ardından Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi'ne giden Başkan Andıç, burada HOSAB Başkanı Ömer Faruk Korun ile bir araya geldi. Hasanağa OSB'nin Bursa sanayisi için oldukça kritik öneme sahip olduğunu belirten Başkan Andıç, Hasanağa Bulvarı'nın bu bölgedeki sanayicinin en büyük ihtiyaçlarının başında geldiğini kaydetti.

Hasanağa OSB Başkanı Ömer Faruk Korun da yol probleminin kendileri açısından büyük sorun teşkil ettiğini belirterek, "Uzun süredir siyasiler nazarında bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sanayi bölgemizin ulaşım ve nakliyat yükünü kaldıracak bir bağlantı yoluna ihtiyacı var. Çözüm için yapılacak bütün çalışmalara destek vereceğiz" dedi.

Başkan Mustafa Andıç da sorunun çözümü adına bu hafta içerisinde Bursa Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü, Mustafakemalpaşa Belediyesi, KOSAB, HOSAB ve İMSİAD olarak ortak bir toplantıda konuyu masaya yatıracaklarını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.