Hava Durumu

Bursa'da kayık faciası! Uluabat'ta sır oldu

Bursa’da su çıkarmak için Uluabat gölündeki Şeytan adasına giden şahısların kayıkları parçalandı. 3 kişiden biri gölde kayboldu. Kaybolan şahsı bulmak için havadan askeri helikopter, su içindeyse dalgıçlar arama çalışmalarına devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2015 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2015 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kayık faciası! Uluabat'ta sır oldu
Olay, Eskikaraağaç köyünün karşısındaki Şeytan adasında meydana geldi. İddiaya göre, Kadir Bulut ve İsmail Kır, sattıkları adadan su çıkarmak için 2 kayıkla adaya gitti. Yanlarındaki 5 kişi ile birlikte sondaj yapan Kır ve Bulut, saat 22.00 sıralarında köylerine dönmek istedi.



Bu sırada Ulubabat gölündeki akıntı sebebiyle bir süre bekleyen şahıslar, 2 farklı kayığa binerek yola çıktı. İçinde 4 kişinin bulunduğu İsmail Kır’ın kayığı motor arızası yapınca tekrara adaya geri dönmek zorunda kaldı. İçerisinde 3 kişi bulunan Kadir Bulut’un kayığı ise dalgaların tesiriyle delinerek su almaya başladı. Kayığın ortadan ikiye ayrılmasıyla Mehmet Sürgü ve Mustafa Korkmaz, tahtalara tutunarak hayatta kalmaya çalıştı. Kadir Bulut ise yüzme bildiğini ve köye gidip yardım isteyeceğini söyleyerek yüzmeye başladı. Bulut bir süre sonra gözden kayboldu. 



Adada bulunan İsmail Kır’ın köydekilere haber vermesiyle gölün ortasında mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı. Kaybolan Kadir Bulut için jandarma, AKUT, AFAD, NAK, Sahil Güvenlik ekipleri arama kurtarma çalışması başlattı. Havadan askeri helikopter gölü tararken, sahil güvenlik birimlerine bağlı 6 dalgıç göl dibinde arama yapıyor. Eskikaraağaç sakinleri de kayıklarıyla göle açıldı. Bulut’un yakınları göl kenarında gelecek sevinçli haberi bekliyor. Yaklaşık 13 saattir arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gölde mahsur kalan diğer 2 kişinin ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

13 SAAT SONRAKAYIP ŞAHSA ULAŞILDI

Kaybolan Kadir Bulut için jandarma, AKUT, AFAD, NAK, Sahil Güvenlik ekipleri arama kurtarma çalışması başlattı. Havadan askeri helikopter gölü tararken, sahil güvenlik birimlerine bağlı 6 dalgıç göl dibinde arama yapıyor. Eskikaraağaç sakinleri de kayıklarıyla göle açıldı. Yapılan 13 saatlik çalışma sonucunda Bulut'un cesedine gölün dibinde ulaşıldı. Bulut'un cansız bedeni otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.