Hava Durumu

Bursa'da kentsel dönüşümün verdiği zararları anlattılar

Bursa'da, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i makamında ziyaret eden Ataevler Mahalle Komitesi, hem mahalle ile ilgili sorunları aktardı, hem de kentsel dönüşümün bölgeye verdiği zararların çözüm yollarını görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2018 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kentsel dönüşümün verdiği zararları anlattılar

Nilüfer Belediyesi'nin, demokrasiyi yerelden güçlendirmek, halkın, karar süreçlerine katılımını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği ve Türkiye'de örnek olan Mahalle Komiteleri, etkin bir şekilde çalışıyor. Mahalle sakinlerinden gelen talep ve öneriler ile Nilüfer Belediyesi'nin yapacağı projelerin değerlendirilerek karara bağlandığı Mahalle Komiteleri, katılımcı yönetim anlayışına da önemli katkı sağlıyor. Nilüfer'in, aktif çalışan komitelerinden biri olan Ataevler Mahalle Komitesi, kendilerine gelen talep ve öneriler ile kentsel dönüşümün mahalleye verdiği zararları konuşmak için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i makamında ziyaret etti. Ataevler Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda Mahalle Komitesi Başkanı İsmet Taşçı ile Mahalle Komitesi Üyeleri Başkan Mustafa Bozbey'den, kadınların ve çocukların sosyal hayatın içinde daha aktif olabilmeleri için kullanılabilecek yeni bir alan talebinde de bulundu.

Bölgede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının, mahalleye verdiği zararların da konuşulduğu ziyarette komite üyeleri, çalışmalar esnasında yol ve kaldırımların büyük zarar gördüğünü ve bunun önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. İnşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bölgede eğitim, altyapı ve otopark olmak üzere birçok büyük sorunla karşı karşıya kalacaklarını belirten Ataevler Mahalle Komitesi Üyeleri, sorunların çözüm yolları noktasında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile değerlendirmelerde bulundu.

Mahalle muhtarlarının doğal başkanları olduğu Mahalle Komiteleri'nin, demokrasi kültürünü yerelden genele yayma projesi olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, mahallede yapılacak çalışmaların mahalle komitelerinde ele alındığını ve oradan çıkan kararı dikkate aldıklarının altını çizdi. Bozbey, "Ben yaptım oldu mantığıyla değil, yurttaşın talebini dikkate alarak hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Örneğin bir mahallede yaptığımız park projesini, öncelikle mahalle komitelerinin onayına sunuyoruz. Mahalle komitesi onay verdiği takdirde projemizi hayata geçiriyoruz. Eğer değişiklik talebi gelirse, bunu da dikkate alıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.