Hava Durumu

Bursa'da Kibariye'li Hıdırellez kutlaması

Bursa’da Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Görükle Hıdırellez Şenliği’nde Kibariye sahne aldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Kibariye'li Hıdırellez kutlaması
Nilüfer Belediyesi, Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Görükle Sanayici ve İşadamları Derneği, Görükle Kadın Dayanışması ve Kalkındırma Kültür Derneği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Görükle Hıdırellez Şenliği’ne çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlik, Görükle’de bulunan Koca Meşe Parkı’ndan Motor Meşeler Parkı’na kortej yürüyüşüyle başladı. Davul ve zurnalar eşliğinde başlayan şenlik yürüyüşüne Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey eşi Seden Bozbey ile birlikte katıldı. Yürüyüşün ardından vatandaşlar şenlik alanına kurulan salıncakta sallandı. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu ve Yunanistan’dan gelen folklor ekibinin gösterileri izlendi. Öğretmen Hasan Güney İlkokulu da dans gösterisi sunarken, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey halay çekti.
Bozbey, şenliğe katkı sunan derneklerin yöneticilerine plaket verdi. Bozbey, “Her yıl olduğu gibi bu sene de Yunanistan’dan gelen konuklarımızla baharın gelişini kutluyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak, çağdaş ve aydınlık bir geleceğin temellerini atarken, geleneklerimizi de yaşatmaya devam ediyoruz. Hıdrellez sadece vur patlasın çal oynasın eğlenmek değil, dostluk demek, barış demek. İşte bunun en güzel örneğini Nilüfer’de her yıl sergiliyoruz. Suyun iki yanı Nilüfer’de buluşuyor” dedi.

Konuşmaların ardından Nilüfer Roman Orkestrası sahne aldı. Seslendirdikleri şarkılarla şenliğe katılanları coşturan orkestra, Başkan Mustafa Bozbey’i de sahneye çıkarttı. Bozbey söylediği şarkılarla profesyonelleri aratmazken, Yunanlı bir konuk ile İzmir’in Kavakları şarkısını seslendirerek büyük alkış aldı.

Şenliğin finalinde ise Arabesk-fantezi müziğinin sevilen sesi Kibariye katılanları coşturdu. Söylediği şarkılar kimi zaman duygulandıran, kimi zaman da coşturan Kibariye, tam not aldı. Gecenin sonunda yapılan havai fişek ve lazer gösterisiyle coşku doruğa çıktı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.