Hava Durumu

Bursa'da kirli akmaya başlayan dere isyan ettirdi

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde binlerce dönüm arazin sulandığı Kocasu deresinin rengi simsiyah akması ilçe sakinlerini isyan ettirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2017 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kirli akmaya başlayan dere isyan ettirdi

Köprühisar ve Çamönü köyünde Kocasu deresinin aktığı bölgede incelemelerde bulunan Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, açıklama yaptı. Aktaş, "Gayet temiz akan Kocasu deresi bir anda rengi simsiyah Oldu. Adete zehir akıyor.Buradan binlerce çiftçi su alarak ürünlerini suluyor. Yetişen ürünler tüketicinin sofralarına geliyor. Allah korusun bir şey olsa bunun hesabını kim verecek? Sudan gerekli tahlilleri alacağız. Kocasuyu kim kirletiyorsa bunun hesabını vermelidir" dedi.

Çiftçilikle uğraşan Faruk Çelim, "Tertemiz akan dere bir anda simsiyah akmaya başladı. Biz bu sudan ürün suluyoruz. Ağzımıza yüzümüze bulaşıyor, suyu yuttuğumuz oluyor. Bu sudan sulanan ürünlerden insanlar hasta olursa bunun hesabını kim verecek. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, binlerce dönüm arazinin sulandığı Kocasu deresini kirletenlerin ve gerekli tedbirlerin alınması için gerekli çalışmaların başladığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.