Hava Durumu

Bursa'da kısıtlama sona erdi, vatandaş sokağa koştu

Bursa'da 4 günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle birlikte vatandaşlar sokaklara akın etti, trafik yoğunlaştı. Bakanlığının genelgesi ile 15 büyükşehirde 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Kararın sona ermesinin ardından bazı vatandaşların yaya olarak ve bazılarının da araçlarıyla trafiğe çıktığı görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2020 08:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2020 08:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kısıtlama sona erdi, vatandaş sokağa koştu

96 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından vatandaşlar araçlarıyla sokağa döküldü.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla başlatılan 4 günlük sokağa çıkma yasağı kısıtlaması Bursa'nın da arasında bulunduğu 15 kentte 00.00'da sona erdi.

Kısıtlamanın kalktığı ilk dakikalarda Bursa'da vatandaşlar sokağa çıkarken, Altıparmak Caddesi, İzmir- Ankara karayolu ve Kent Meydanı'nda trafik yoğunluğu oluştu.

Ayrıca sıcaktan bunalan vatandaşlar dondurmacı dükkanına gittikleri görüldü. Yasağın bitmesinin ardından sürücüler de yollara düşerken, vatandaşlarda yaya olarak trafik yoğunluğu yüzde 40'e kadar çıktı.

İNEGÖL'DE DE DURUM DEĞİŞMEDİ

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Emniyet ekipleri ana caddeleri trafiğe kapatarak araç geçişlerine izin vermedi. Korona virüsü ardından tedbir amacıyla Türkiye genelinde altıncı kez uygulanan 96 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi.

Yasağın sona ermesinin ardından İnegöllü vatandaşlar her hafta olduğu gibi bu haftada yine araçlarıyla sokağa döküldü. Emniyet ekipleri önlem amacıyla AVM kavşağı, Milli İrade Meydanı ve Atatürk bulvarını trafiğe kapatarak araç geçişlerine izin vermedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.