Hava Durumu

Bursa'da kısıtlamada otomobille gezen ehliyetsiz sürücü ve 2 arkadaşına ceza yağdı!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasında devriye gezen bekçilerin durdurdukları bir otomobildeki sürücünün bir suçtan arandığı ve ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Şahsa ehliyetsiz araç kullanmaktan ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten 5 bin 600 TL ceza kesildi. Gözaltına alınan sürücü asayiş Büro Amirliğine götürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2020 08:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2020 08:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kısıtlamada otomobille gezen ehliyetsiz sürücü ve 2 arkadaşına ceza yağdı!

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kısıtlama nedeniyle ilçenin birçok bölgesinde uyulama noktası oluşturdu. Ekipler bu noktalarda sokağa çıkan sürücülere izin belgelerini kontrol etti. Sinanbey Mahallesi Sinanbey Caddesi üzerinde denetimlerini süren çarşı ve mahalle bekçileri şüphe üzerine Arif E. yönetimindeki 16 AIB 989 otomobili durdurdu.

Polis, Arif E. ile otomobilde bulunan K.E. ve G.B.'ye sokağa çıkma yasağını hatırlatarak izin belgesi sordu. Yapılan incelemede 3 kişinin izin belgesi olmadığı tespit edilirken sürücü Arif E.'nın ehliyetinin bulunmadığı ve adam yaralama suçundan hakkında arama kararı çıkartıldığı tespit edildi.

Sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan 2 bin 473 TL ve sokağa çıkma yasağına uymamaktan 3 bin 150 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca yanındaki K.E. ve G.B.'ye sokağa çıkma yasağına uyumadıkları gerekçesiyle 3 bin 150'şer lira olmak üzere toplamda 11 bin 923 TL para cezası uygulandı.

K.E., "Sinanbey Mahallesi'nde hayat var. Sokağa çıkma yasağının başladığını bilmiyordum. Özür dilerim" derken Arif E. basın mensuplarına tepki gösterdi. Şüpheli Arif E. polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, otomobil çekici yardımıyla otoparka götürüldü.

Ayrıca aracı emanet olarak veren sürücüye de 2 bin 400 tl ceza kesildi. Otomobil çekici yardımıyla otoparka çekildi. Olayla ilgili soruşturma ise sürdürülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.