Hava Durumu

Bursa'da kız öğrenci yurdunun temeli atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yer tahsisiyle hayırsever işadamı Sertaç Karaalp tarafından Görükle'de yaptırılacak kız öğrenci yurdunun temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlikle Türkiye'nin bir dünya ülkesi olma yolunda ilerlediğini söyledi. Yurdun yapımını üstlenen Alpiş İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp ise öğrenci başına düşen kullanım alanı miktarının Yurtkur'dan 1,5 kat daha fazla olacağını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2017 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2017 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kız öğrenci yurdunun temeli atıldı

Eğitim kurumlarına spor salonları kazandırılması, okulların fiziki eksikliklerinin giderilmesi, ortak sınavlara sponsorluk, okullara spor malzemesi desteği başta olmak üzere eğitim yatırımlarını hep ön planda tutan Büyükşehir Belediyesi, eğitimde çıtayı iyice yükseltti. Bir taraftan kent merkezindeki eski okulların yenilenmesine yönelik yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan üniversite öğrencilerinin en önemli sorunu olan barınma konusunu da çözüme kavuşturuyor. Daha önce Görükle Anafartalar Caddesi üzerindeki bir binayı Şehit Ömer Halisdemir Erkek Öğrenci Apart Evleri olarak Milli Türk Talebe Birliği öğrencilerinin konaklama hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi şimdi de Görükle'ye kız öğrenciler için yurt kazandırıyor. Görükle'de eski koza kooperatifine ait 3600 metrekare alanı yurt yapılması için kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, inşaatın yapımı noktasında da Alpiş İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp ile işbirliğine gitti. Alpiş İnşaat tarafından yapılacak Ramazan Karaalp Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nun temeli törenle atıldı.

"ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM"
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatanına, milletine, devletine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik ile Türkiye'nin bir dünya ülkesi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Ülkenin geleceği olan gençlerin en iyi şekilde yetişmesi amacıyla 10 yıldır hükümetin bütçede ilk sırayı eğitime ayırdığını hatırlatan Başkan Altepe, "Bu yatırımlarla birlikte ilkokul 2 olan ülkemizin eğitim seviyesi ortalaması orta 2'ye kadar yükseldi. İnşallah daha da yükselip, dünya ortalamasına ulaşacağız. Bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak biz de yoğun bir çalışma içindeyiz. 12 farklı noktada okullarımız yapılıyor. 600'ün üzerinde okulun ihtiyaçlarını karşıladık. Her yıl 300 binin üzerinde gencimize spor yaptırıyoruz. Görükle'de de öğrencilerimiz en önemli sorunu barınma ile ilgili. Bu sorunun çözümüne yönelik güzel bir proje hayata geçiyoruz. Katkı sağlayan hayırsever işadamımız Sertaç Karaalp ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"GÜVEN İÇİNDE BARINMA"
Hayırsever işadamı Sertaç Karaalp de eğitime yapılan desteğin, ülkenin geleceğine yapılan en sağlam yatırım olduğunu belirterek, bu inançla önemli bir hayır işine başladıklarını vurguladı. Okumak için şehir dışından, Bursa'ya misafir olarak gelen gençlere güven içinde barınacakları bir yurt kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Karaalp, 6 bin 100 metrekare kapalı alana sahip 5 katlı yurdun 200 yatak kapasiteli olacağını kaydetti. Ramazan Karaalp Kız Öğrenci Yurdunda; yemekhane, kantin, çok amaçlı salon, kütüphane, internet odası, kapalı spor salonu, fitness salonu gibi sosyal donatı alanlarının da yer alacağını ifade eden Karaalp, "Engelli öğrenciler de tabi ki unutulmadı. Onlar için de ayrı tasarımlı odalar hazırlanacak. Yurtta kalacak öğrenci başına düşecek kullanım alanı Yurtkur'un belirlediği oranların 1,5 katı daha fazla olacak. Proje yangın yönetmeliğine göre çizilmiş olup, 3 ayrı korunumlu, direkt bina dışına çıkılabilen yangın merdivenleri de bulunacak. Yine bu kapsamda normal asansöre ilave direkt dışarıya çıkış yapılabilecek yangın önlemli ikinci bir asansör de yer alacak. Bu hayırlı işte bize bu imkanı verdiği için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da Görükle'de öğrencilerin en temel sorunu olan barınma ihtiyacının karşılanması adına önemli bir hizmetin hayata geçirildiğini belirtti.
Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, otel konforunda olacak yurdun temelini attı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.