Hava Durumu

Bursa'da kocası işte olan kadına mide bulandıran taciz

Yargıtay'a konu olan olay 2011'de Bursa'da yaşandı. A.Y.'nin kocası işte olduğu sırada komşusu L.E. eve gelerek, "Eşim köye gitti. Bir çay koyar mısın, içelim?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2015 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2015 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kocası işte olan kadına mide bulandıran taciz
Çay koyan A.Y., daha sonra yatak odasına geçti ve odada yatağı düzeltmeye başladı. Bu sırada yatak odasına gelen L.E., A.Y.'ye arkadan sarılarak ilişkiye girmek istediğini söyledi. Şoke olan A.Y. bıçak almak için mutfağa yönelirken L.E., evden kaçtı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, L.E. hakkında "nitelikli cinsel saldırı" suçundan dava açtı. Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dinlenen A.Y. şunları söyledi: "Sanık komşumuz olur, sürekli birbirimize gider geliriz. Olay günü eve gelerek 'Yenge, eşim köye gitti. Bir çay koyar mısın, içelim?' dedi. Çayı yaptım, yatak odasına gittim. Yorganı katladığım sırada arkamdan bana sarıldı. 'Sus bağırma. Sen bu işi yapıyormuşsun. Birlikte yapalım' dedi."

Suçlamaları reddeden sanık L.E. ise, "Taciz olayına karışmadım" dedi.

Mahkeme, L.E.'yi "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanık L.E.'nin cezasını, eyleminin teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle 1 yıl 9 aya indirdi. Mahkeme, L.E.'nin tahliyesine de hükmetti. Karar, L.E. tarafından temyiz edildi. Temyiz istemini görüşen Yargıtay, yerel mahkeme kararını bozarak "Sanığın mağdurun arkasından yatak odasına girerek elleriyle mağdura sarılarak tacizde bulunması nitelikli cinsel istismar suçunu değil, TCK'nın 102/1. maddesindeki basit cinsel saldırı suçunu oluşturur" dedi. Yargıtay Başsavcılığı, bu karara itiraz etti, ancak Ceza Genel Kurulu bu itirazı yerinde bulmadı. Bu karar sonrası cezası 1 yıl 9 aya indirilen sanık yeniden yapılacak yargılamada daha az ceza alacak
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.