Hava Durumu

Bursa'da korkutan orman yangını!

Bursa - Ankara yolu üzerindeki Gölbaşı mevkinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yaklaşık 15 hektarlık alanda etkili olan yangını kontrol altına almak için ekiplerin canla başla çalıştığı bildirildi. Orman yangını havadan görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2020 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2020 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da korkutan orman yangını!

Bursa-Ankara Karayolu üzerindeki Gölbaşı mevkinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı.

Saat 15.00 sıralarında Gölbaşı göleti yakınındaki çamlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle Turanköy ve Bursa Ankara karayoluna doğru ilerledi. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için hummalı bir çalışma başlattı.

Rüzgarın etkili olması ekiplerin işini güçleşirken, yapılan müdahale ile yangının belirli bir bölgede kontrol altına alındığı öğrenildi. 20'den fazla itfaiye ve arazöz ile çok sayıda işçinin katıldığı yangın söndürme çalışmasında, dumandan etkilenen ormandaki bir kedi de kurtarıldı.

Yangın drone ile havadan görüntülenirken, alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması önlendi. Jandarma ve bölge trafik ekipleri de bölgede itfaiye ve orman ekiplerine yardımcı oluyor. Ankara Bursa karayolu Turanköy ile Gölbaşı arasındaki alanda trafik zaman zaman kapatılıyor.

"TEHDİT ALTINDA YERLEŞİM YERİ YOK"

Olay yerinde ekipleri koordine eden Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık bir saat önce başlayan yangınla ilgili sadece tek noktada tehlikenin sürdüğünü bildirdi.

Takviye gönderilen hava aracının başka bir yangından Kestel'e doğru intikal ettiğini belirten Akın, "Tehlikeli olan kısmı tuttuğumuz zaman inşallah kontrol altına almış olacağız, gün batımına kadar." dedi.

Akın, yangının çıkış nedeni hakkında henüz bilgi sahibi olmadıklarını anlattı.

Rüzgarın şu anda kendi lehlerine estiğini vurgulayan Akın, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız yoğun şekilde müdahale ediyor. En tehlikeli nokta burası. Şu anda 8 arazöz, 3 su ikmal aracı ve bir hava aracı yangına müdahale ediyor. Şu anda meteorolojik şartlar lehimize. Rüzgar, yangının ilerlediği yönü tutuyor. İnşallah en kısa zamanda kontrol altına alacağız. Tehdit altında yerleşim yeri yok. Bulunduğumuz nokta biraz kritik. Rüzgarın dönmesi durumunda sıkıntı olabilir, onu önlemeye çalışıyoruz."

YAVU KEDİ KURTARILDI

Öte yandan yangının etkili olduğu alandan ise yavru kedi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Öte yandan Bursa'daki merkez ilçelerin yanı sıra çevre ilçelerden de itfaiye ekipleri gelerek, yangına müdahale ediyor.

Bursa'daki orman yangını havadan görüntülendi haberini okumak için tıklayınız...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.