Hava Durumu

Bursa'da koronavirüse karşı antibakteriyel el dezenfektanı üretildi

Yıldırım Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yine yaptığı örnek bir çalışma ile gündeme damgasını vurdu. Okul öğrencileri koronavirüse karşı antibakteriyel el dezenfektanı üretti.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2020 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2020 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da koronavirüse karşı antibakteriyel el dezenfektanı üretildi

Haber/ Merve Özdemir

2007 yılında öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri adına döner sermaye oluşturup kurulan kimya laboratuarı 13 yıldır üretiliyor. Üretimlerine bir yenisini ekleyen okul Milli Eğitim Bakanalığı'nın görevlendirmesi üzerine laboratuarlarında yine örnek bir çalışmaya imza attı. Tüm Dünya'yı etkisi altına alan ve artık Türkiye'de de görülen koronavirüse karşı antibakteriyel antivirütik el dezenfektanı üreten okul öğrenci ve öğretmenleri şimdi siparişlere yetişmeye çalışıyor. Bu haber bursahakimiyet.com.tr den alınmıştır.

Hem Antibakteriyel hem de Antivirütik

Konu hakkında açıklamada bulunan Kimya Alan Şefi İhsan Eraslan, "Biz virüsün ilk çıktığı zaman hemen tedbirimizi aldık. Konuda araştırmalarımızı yaparak hangi ürünün bu virüse karşı etkili olacağını üniversite kaynaklarından bularak kendimiz yeni bir ürün yaptık. Yaptığımız ürün hem antibakteriyel hem de antivirütik olduğu için gayet güzel bir ürün oldu. Bunu da üretirken 15 öğrenci 5 öğretmen arkadaşımızla gerçekleştirdik ve devam ediyoruz" diye açıkladı.

"Klor Virüse Etkili"

Ürettikleri antibakteriyel dezenfektanın piyasadaki antiseptiklerden farkını açıklayan Eraslan, "Piyasada birçok antiseptik var fakat bu çeşitlerin içerisinde peroksitli olan var, klor var, iyot var değişik ürünler var. Biz klor bazlı yaptık. Klor bazlı virüslere karşı biraz daha etkili olduğundan dolayı hem alkol hem klor bazlı bir ürün ortaya çıkardık" diye ifade etti.

BAKANLIKTAN 165 TON SİPARİŞ

Bakanlığımız Türkiye çapında tüm okulların dezenfeksiyonu için 36 okulu görevlendirdi. Bu günden itibaren bu dezenfekte ürünümüzü üretmeye başılıyoruz. Cuma gününden itibaren okullar dezenfekte edilmeye başlayacak. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımız 165 ton kadar siparişte bulundu. Bunun dışında çevre illerden siparişlerimiz geliyor. Örnek verecek olursak Balıkesir, Bolu, Kütahya gibi illerden şuanda oldukça talep var. Bizlerde gelen bu siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz çünkü bu ürünü yapmak o kadar kolay değil. Daha doğrusu hammadde bulmak çok zor. Hammadde bulduğumuz ölçüde günlük kapasitemiz 10 tonun üzerinde oluyor" dedi.

Aynı zamanda bu yaptığımız çalışmalarla öğrencilerimiz kendini geliştirirken kendi harçlıklarını da çıkarıyorlar. Buradaki birinci amacımız tabi ki de eğitim diğeri ise öğrencilerimizin kendi harçlıklarını çıkarıyor olmaları.

Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Alan Şefi İhsan Eraslan son olarak vatandaşlara seslenirken , "Virüse karşı tedbirlerimizi gerçek anlamda almalıyız. Bu antivirütük antibakteriyel dediğimiz deterjanlar kullanmalarını öneriyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.