Hava Durumu

Bursa'da koronavirüsten hastanede yatan sayısı ne kadar? (ÖZEL HABER)

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Bursa'da özel ve kamu hastanelerinde Kovid-19 sebebiyle yaklaşık 2 bin 500 civarında yatan hastanın bulunduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2020 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2020 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da koronavirüsten hastanede yatan sayısı ne kadar? (ÖZEL HABER)

HABER | Merve ÖZDEMİR

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü görevine getirilen Dr. Fevzi Yavuzyılmaz AS TV ve Bursa Hakimiyet'e özel açıklamalarda bulundu. Bursa'daki görevinde 1 ayı geride bırakan Yavuzyılmaz göreve geldiği andan itibaren hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını ve Bursa'da sağlık alanında hiçbir eksiğin olmadığını ifade ederken vatandaşları da bireysel tedbirlerini almaları konusunda çağrıda bulundu.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Bursa'daki koronavirüs vakalarını değerlendirdi. Yavuzyılmaz, Bursa'da Kovid-19 sebebiyle yaklaşık 2 bin 500 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü belirterek, doluluk oranlarının yüksek olduğu idialarının da gerçeği yansıtmadığını belirtti. Son iki haftada yoğun bakımlara yaklaşık 200 yatak ilavesi yapıldığını belirten Yavuzyılmaz, "Kamuda 900'e yakın yoğun bakım yatağımız var. Güçlü bir altyapımız var. Yatak ve yoğun bakım sıkıntımız yok" dedi. Filyasyon ekibini de güçlendirdiklerini belirten Yavuzyılmaz, "Filyasyon'da toplam 2 bine yakın personelimiz var. Günlük filyasyon oranımız ortalama temaslılarla birlikte 12 bin civarında" dedi.

"ÇEKİRDEK AİLE EN GÜVENLİ OLDUĞUMUZ ORTAM"

Bursa'da artan vaka sayılarına ilişkin açıklamalarına devam eden Yavuzyılmaz, bu sürecin Bursa'da sayıların artmasına rağmen sıkıntısız geçtiğini ifade ederken, "Ülkemizi ciddi anlamda etki altına alan COVID-19 Pandemisi ile ilgili tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de son dönemde özellikle tekrar bir artışla beraber yoğun bir şekilde yaşıyoruz. Bursamıza gelince Bursa'da vaka artışları olarak eskiye oranla ciddi bir artışımız var. Biz sağlık teşkilatı olarak bu süreci hasarsız ve vatandaşımıza en iyi hizmeti vererek atlatmak için gece gündüz gayret ediyoruz. Ama şöyle bir beklentimiz de var vatandaşlarımızın kendi bireysel tedbirlerini alarak bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. O yüzden toplu alanlarda mümkün olduğu kadar gereksiz bir şekilde bulunmamaya, toplu organizasyonlara katılmamaya özen gösterelim. Aile gezmelerini, komşuluk ilişkilerini bu dönemde biraz sınırlandıralım. Çekirdek aile en güvenli olduğumuz ortam. Bu yüzden aile büyüklerimizi de çok sık ziyaret edip onları da riske atmayalım. Bu manada bize destek olacağınıza inanıyoruz." dedi.

"BURSA OLARAK GÜÇLÜ BİR ALTYAPIYA SAHİBİZ"

Bursa olarak güçlü bir altyapıya sahibiz ve ihtiyaçlarımızı giderebilir durumdayız diyen Yavuzyılmaz, "Ama takdir edersiniz ki hiçbir varlık sınırsız değil. Hem insan kaynağımız hem sağlık tesislerimiz hem de ülkemizin gerçekleri bizi tedbir almaktan alıkoymamalı. Biz birçok ülkeye göre çok güzel bir şekilde bu süreci götürüyoruz. 7/24 çok ciddi fedakarlıkla hizmet eden sağlık teşkilatına da bu manada katkı vereceğinizi umuyoruz. Bunu hep birlikte başarabiliriz. Bu yüzden sizlerin desteği bizim için önemli. Vereceğiniz katkılar ve kendi sağlığınızı korumanız için bu tedbirlere riayet edelim" açıklamalarında bulundu.

BURSA KIPKIRMIZI İŞTE İLÇE İLÇE KORONAVİRÜS YOĞUNLUK HARİTASI...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.