Hava Durumu

Bursa'da Lions&Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi hizmete hazır

Nilüfer Belediyesi Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu ve Hayırseverler Dikencik ailesi işbirliği ile Özlüce Mahallesi'nde yapılan Nilüfer Belediyesi Lions&Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi tamamlandı. Konuk evi Hizmete geçirilerek Nilüfer Belediyesi'ne teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2020 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2020 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Lions&Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi hizmete hazır

HABER | Merve ÖZDEMİR

Programda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Alzheimer hastaları için artık Nilüfer'de bir konuk evi var. Sivil toplum ve kamu iş birliğinin örnek çalışmalarından biri olan Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi'nin yapımı tamamlandı.

Nilüfer Belediyesi ve Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu ve hayırsever Dikencik ailesi iş birliğiyle Özlüce Mahallesi'nde yapılan Konuk Evi'nin inşaatı tamamlanarak Nilüfer Belediyesi'ne devredildi.Projeye destek veren başta hayırsever Dikencik ailesine olmak üzere tıbbi anlamda gönüllü olarak destek veren Prof. Dr. Mustafa Bakar'a gönül dolusu teşekkür ederim" dedi.

Kulüp ve Nilüfer Belediyesi arasında 2014 yılında imzalanan işbirliği protokolünün ardından, Nilüfer Belediyesi'nin tahsis ettiği alanda Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu ve hayırsever Dikencik ailesi katkılarıyla inşaatı tamamlanan Konuk Evi, yakında Alzheimer hastalarına gündüz bakım hizmeti vermeye başlayacak.

Toplam 3 bin 700 metrekare alanda 3 kat şeklinde inşa edilen ve hem gece, hem de gündüz bakım hizmeti verecek olan Alzheimer Hasta Konuk Evi'nde; 48 hastanın konaklayabileceği çift kişilik 24 oda ile aktivite salonu, yemekhane, mutfak, revir, kuaför, bakım odası, aile görüşme odası, özel bakım odaları, rehabilitasyon ve yoga salonları, fizyoterapi, soyunma odaları, konferans salonu ile teknik servis yer alıyor.

İşletmesi Nilüfer Belediyesi tarafından yapılacak olan Konuk Evi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan alınacak çalışma izninin ardından Kasım ayı içinde hasta kabulüne başlayabilecek. İlk etapta sadece gündüz bölümü ile hizmet verecek olan Konuk Evi'nin gece bölümü ise pandemi süreci bitince hasta kabulüne başlayacak.

Projeye tıbbi anlamda destek veren Uludağ Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bakar'ın danışmanlığında oluşturulan Konuk Evi'nde; pratisyen hekim, psikolog, fizyoterapist, hemşire ve hasta bakıcılar görev yapacak.

Gündüz 60, gece 48 hastaya hizmet verebilecek Konuk Evi'nde, Demans ve Alzheimer hastalarının günlük bakım ücretinin 75 TL olması planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.