Hava Durumu

Bursa'da liseli öğrencilerin imal ettiği uçaklar havada kapıştı

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nin ev sahipliğinde, Bursa Model Uçak Kulübü'nün katkılarıyla düzenlenen Türkiye 3. Liselerarası hava araçları yarışmasında liseli gençler kendi geliştirdikleri uçaklarla binici olmak için yarıştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2017 23:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2017 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da liseli öğrencilerin imal ettiği uçaklar havada kapıştı

Türkiye'nin dört bir yanından gelen başvurularda model uçaklar lise öğrencileri tarafından tasarlandı ve üretildi. Etkinlikte uçakların verilen görevlere göre uçuşlarını gerçekleştirmeleri istendi. Buttim'de gerçekleşen yarışmada liseli gençler maket uçaklar ve dronlarla yaptıkları şovlarla izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Yarışmaya katılan liseli gençler, "Bu yarışmaya herkes kendi tasarladığı uçak ve dronlarla katılabiliyor. 2 kategoride gerçekleşen yarışmaya 15 dron ve 28 insansız uçak katıldı. Toplamda 43 takım birinci olmak için kıyasıya yarışıyor. Tasarladığımız insansız araçlarımızın kumandası 1,5 kilometre kadar çekiyor ve saatte 80 kilometre hıza ulaşabiliyor. Yarışmada 3 görev var. İlk kategoride uçakların yaptığı hızı dikkate alıyorlar. İkinci kategoride ise uçakların ne kadar yük taşıdığı, üçüncü kategori ise taşınan yüklerin belirlenen bölgelere ne kadar sürede bıraktığına bakılıyor" dediler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.