Hava Durumu

Bursa'da liselilere 'zarafet' eğitimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen huzur sohbetlerinde lise öğrencilere zarâfet, etkili iletişim ve kişisel gelişim konularında eğitim verildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2020 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2020 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da liselilere 'zarafet' eğitimi

Büyükşehir Belediyesi'nin tertip ettiği huzur sohbetleri, gazeteci Sami Özey ve zarâfet uzmanı Selda Boztepe'yi Süleyman Çelebi Anadolu Lisesi ve Bursa Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşturdu. Seminerde öğrencilere eğitim hayatında doğru adım atmanın yolları, sorunsuz sosyal iletişim, çevreyle yapıcı etkileşim, doğru duruş ve yürüyüş, nezaket kuralları ve topluluk önünde kendini ifade edebilme konularında bilgiler aktarıldı.

Zaâafetin bir sanat olduğunu söyleyen Sami Özey, eskiden önem atfedilen zarâfetin günümüzde de git gide değer kazandığını ifade etti. Özey, seminerin katılanlara güçlü iletişim ve kendine güvenme ile eğitim ve sosyal hayatta başarıya taşıyacak kimlik oluşturma hedeflerini kazandırdığını anlattı.

Selda Boztepe ise beden dilinin doğru kullanımı, iletişimde ses tonunun önemi ve selamlaşma âdâbı konularında bilgiler verdi. Bir insanın konuşması, davranışı ve bakışıyla zarâfet sanatını icrâ ettiğini söyleyen Selda Boztepe, samimi bir iletişim için nâzik davranmak gerektiğini, karşı tarafın bu konuda ne düşündüğünün önemli olmadığını belirtti. Kişisel bakımın bir ortam için önemli olduğunu vurgulayan Boztepe, insanların görünüşüyle karşılanıp, bilgi ve kültürüyle uğurlandığını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.