Hava Durumu

Bursa'da lokantalar önlemini aldı!

Bursa'da koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında toplumun yoğun olduğu birçok mekan güvenlik nedeniyle kapatıldı. Açık olan nadir mekanlardan birisi ise lokantalardı fakat gelen yeni düzenlemeyle artık onlar da kısıtlandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2020 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2020 08:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da lokantalar önlemini aldı!

HABER | Merve Özdemir

Dünya'yı etkisi altına alan Korona virüse karşı tüm yurtta alınan güvenlik önlemleri gereği bir çok kurum kuruluş tedbirler kapsamında kapatıldı. Açık olan nadir mekanlardan birisi ise lokantalar olurken orada da hijyen kuralları daha da arttırılırken İçişleri Bakanlığından yapılan son açıklamayla da Lokantalara sınırlama geldi. Yapılan açıklamada, "Lokanta, restoranlar, pastahane ve benzeri iş yerleri, saat 24:00 itibariyle sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, hizmet verecek" ifadeleri kullanıldı.

Konu üzerine görüşlerini aldığımız İşletme sahibi Bünyamin Özçetin Devletin aldığı güvenlik önlemleri kapsamında kurum olarak gereken tedbirleri en üst seviyeye çıkardıklarını söyledi.

Herşey Kurallara Uygun

Özçetin, "Biz gıda sektörü olarak zaten temizlik ve hijyen konusunda son derece dikkatli bir politika izlerken yaşanan bu korona virüs karşısında ve Sağlık Bakanlığımızın devletimizin yaptığı açıklamalarla hijyen konusunda tedbirlerimizi daha da arttırdık. En son İçişleri Bakanlığımızdan bir açıklama geldi ve açıklama öncesinde de biz yine dükkanda masalarımız arasındaki mesafeyi de yine kurallara uygun bir şekilde ayarlamıştık. Şimdi ise gelen yeni açıklama ile açıklamayla paket servis ve gel al şeklinde düzenlememizi yaptık." diye anlattı.

Özçetin, esnaf olarak gerekli tedbirleri almaya devam edeceklerini söylerken bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini hatırlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.