Hava Durumu

Bursa'da LYS heyecanı

Bursa'da Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) giren öğrenciler başarılı olmak için ter dökerken, dışarıda sınavın bitmesini bekleyen aileler ise çocukları için dua etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2012 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2012 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da LYS heyecanı

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) saat 10.00'da başladı. 120 dakika sürecek sınavda matematik ve geometri testleri yer alacak. Üniversitenin kapılarını açmak için LYS'ye girecek olan öğrenciler, sabah saatlerinden itibaren okulların önünde toplanmaya başladı. Girişte adayların kimlikleri ile sınava giriş belgeleri kontrol edildi. Sınav salonuna giren üniversite adaylarına, sınavda uymaları gereken kurallarla ilgili bilgi verildi.

Sıkı güvenlik tedbirlerinin uygulandığı sınav girişlerinde kız öğrencilerin takı ve tokaları alınırken, su şişelerinin üzerindeki kağıtlar da çıkarıldı. Çocukların heyecanlı olduğu gözlenirken, ailelerin de tedirgin bekleyişi başladı. Bazı vatandaşlar, dışarıda Kur'an-ı Kerim okuyarak çocuklarını bekledi. Veliler öğrencilerden daha heyecanlı olduklarını belirtirken, çocuklarını sınav bitene kadar bekleyeceklerini söyledi.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle arandı. Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil edecek özel görevliler, sınav salonlarını dolaşıp gerekli gördükleri takdirde belge ve kimlik kontrollerini yeniden yapacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.