Hava Durumu

Bursa'da maske fiyatları ateş pahası: Başkan Aktaş'tan açıklama geldi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır. İnsanların toplu olarak çalışmaya devam ettiği iş yerlerinde de benzer tedbirler alınacaktır" açıklamasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ta bir açıklama geldi. Başkan Aktaş, yaptığı açıklamada maske kullanmayanların artık toplu ulaşımdan yararlanamayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2020 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2020 23:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da maske fiyatları ateş pahası: Başkan Aktaş'tan açıklama geldi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüse karşı alınacak tedbirlere ilişkin çok sayıda tedbiri açıkladığı konuşmasında maske vurgusu öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı, "Yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır. İnsanların toplu olarak çalışmaya devam ettiği iş yerlerinde de benzer tedbirler alınacaktır" sözlerini kullanırken, bu açıklamaların ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada maske takmayanların toplu ulaşımdan yararlanamayacağını belirtti.

Bu açıklamaya bağlı olarak artık Bursa'da toplu taşımada artık maske kullanmak zorunlu gelecek.

BURSA'DA FİYATLAR YÜKSELDİ

Bursa'da virüs salgınından önce eczanelerde tanesi yaklaşık 50 kuruş ile 1 lira arasında cerrahi maske bulmak mümkünken, salgından sonra ise yaşanan fahiş fiyat artışlarıyla birlikte maskeler en az 5 liradan satışa sunuluyor. Bu fiyatlar maskelerin türlerine göre daha da yükselebiliyor.

CERRAHİ MASKELER NE KADAR SÜRE ETKİLİ?

Öte yandan cerrahi maske, eczaneden satın alınabilen ve "damlacık" yolu ile bulaşan enfeksiyöz ajanlara karşı koruma sağlayan tek kullanımlık bir tıbbi malzeme. Cerrahi maske hastayı ve çevresini (hava, yüzeyler, ekipman, cerrahi bölge) koruryor. Bulaşıcı bir hasta tarafından giyilirse, hastanın çevresini ve çevresini kirletmesini önllüyor.

Uzmanlara ise bu maskelerin 3 ila 8 saatten fazla giyilmemesi yönünde uyarı yapılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.