Hava Durumu

Bursa'da maske takmayanlara ceza yağıyor!

Bursa'nın Karacabey ilçesinde maske denetimi yapan polis ekipleri, sokağa maskesiz çıkan vatandaşlara ceza yazdı. 2 gün zarfında Karacabey'de 70 kişiye maske takmadığı için 900' TL'den toplam 63 bin TL ceza kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2020 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2020 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da maske takmayanlara ceza yağıyor!

İçişleri bakanlığının aralarında Bursa genelinin de yer aldığı 48 ilde başlattığı maskesiz sokağa çıkma yasağında cezai işlemler de başladı. Uygulamanın ilk 4 gününde polis ekipleri vatandaşları uyarmış, maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğunu ifade etmişlerdi.

Bütün uyarılara rağmen, maskeyi doğru şekliyle takmayanlar bulaşma riskini artırarak vatandaşların sağlığıyla oynuyor. Sıcaktan bunaldığını öne süren vatandaşlar, maskeyi burunlarının ya da çenelerinin altında tutuyor.

Bazı vatandaşlar ise ceza yemekten korktukları için yüzlerine takmadıkları maskeleri ceplerinde veya çantalarında taşıyor. Denetimlerde bu vatandaşlara da idari para cezası uygulanıyor. Ceza yazılanlardan bazıları maske takmayı unuttuklarını söyledi. Polis ekipleri, maskeleri kurallara göre takmayanları da uyardı.

İçişleri Bakanlığının talimatı ile bundan sonraki günlerde de maske denetimleri artarak devam edecek. Cezaî işlemin uygulanmasıyla birlikte iki gününde Karacabey genelinde 70 kişiye maske takmadığı için 900' TL'den toplam 63 bin TL ceza kesildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.