Hava Durumu

Bursa'da metro istasyonunda can pazarı

Bursa'da şehrin doğusunda önce dolu yağışı, sonra da sel felaketi vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yarım saat boyunca sağanak yağış dereleri taşırdı, köprülü kavşaklarda rögarların tıkanması yüzünden mahsur kalan sürücüler canlarını zor kurtardı. İnşaatı devam eden metro doğu etabında Hacivat istasyonu sel sularıyla doldu, bir kişi son anda iple kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2013 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2013 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da metro istasyonunda can pazarı

Merkez Yıldırım ilçesinde çok sayıda mahallede öğleden sonra ani yağışla birlikte sel baskınları yaşandı. Polis Okulu ve Yüksek İhtisas Köprülü Kavşakları'nda rögar kapakları tıkanınca vatandaşlar araçlarıyla sel sularında mahsur kaldılar.

Metro istasyonu sebebiyle altyapı çalışmalarının tam anlamıyla bitmediği Ankara Yolu Hacivat Mahallesi yakınlarında da araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Araçlarının üzerine çıkan vatandaşlar sel sularından canlarını kurtardılar.

Hacivat metro durağının alt yapı çalışmaları tam anlamıyla bitmediği için burasını da sel suları kapladı. 60 yaşındaki bir kişi sel sularından vatandaşların uzattığı ip yardımıyla son anda kurtarılda. İtfaiye ve Buski ekipleri durakta su tahliye çalışması yaptılar.

Rögarların tıkandığı Ankara yolunda Buski ve vatandaşlar çöpleri ve pislikleri temizleyerek suların tahliye edilmesine çalıştılar.

Ankara yolunda köprülerin kapanması kentin boydan boya trafiğinin kilitlenmesine sebep oldu.
Bu arada çok sayıda ev ve Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi'nden su baskını ihbarı geldi. İtfaiye ve Buski vatandaşların yardımına koştu. Hacivat ve Gökdere son yılların en yoğun su akışına şahitlik etti.

Öte yandan sağanak yağış öncesinde 5 dakikalık dolu yağışı çok sayıda meyve bahçesine zarar verdi.
Yarım saatlik sağanak yağışta herhangi bir can kaybının yaşanmaması vatandaşlara derin bir nefes aldırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.