Hava Durumu

Bursa'da milyon dolarlık 'İncil' operasyonu

Suriye'den getirdikleri ve değeri 1,5 milyon dolar olan tarihi İncili satmak isterken yakalanan 6 kişi, adliyeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2017 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2017 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da milyon dolarlık 'İncil' operasyonu

Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü ile Kurşunlu Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Suriye'deki bir müzeden çalınan tarihi eser İncili Türkiye'ye getiren Suriyeli vatandaşı takibe aldı. Gemlik-Orhangazi karayolu üzerindeki akaryakıt istasyonunda içinde 3 kişinin bulunduğu 45 plakalı aracı durduran Jandarma ekipleri, Suriyeli H.S. ve çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan A.C. ile M.Ö.'yü gözaltına aldı.

Yapılan üst aramasında M.Ö. isimli şahsın bel kısmına sarılı vaziyetteki kuşak içerisinde 17 yapraktan oluşan ceylan derisi üzerine altın işlemeli Meryem Ana, Hz. Isa, haç ve hayvan figürleriyle çeşitli yazılardan oluşan ve değerinin yaklaşık 1,5 milyon dolar olduğu tahmin edilen İncil ele geçirildi.

Gözaltına alınan toplam 6 zanlı, Kurşunlu Jandarma Komutanlığında yapılan ilk sorgularının ardından Gemlik Adliyesinde hakim karşısına çıkarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.