Hava Durumu

Bursa'da minik Ege'yi yaşatabilmek için yardım bekliyorlar

Bursa'da kapıcı Mahmut ve Yeter Kul çiftinin çocuğu 6 yaşındaki Ege, doğum sırasında merkezi sinir sisteminin hareket alanlarının hasar görmesi sonucu ortaya çıkan 'Serebral Palsi' adı verilen hastalıkla mücadele ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2014 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2014 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da minik Ege'yi yaşatabilmek için yardım bekliyorlar

Bursa'da kapıcı Mahmut ve Yeter Kul çiftinin çocuğu 6 yaşındaki Ege, doğum sırasında merkezi sinir sisteminin hareket alanlarının hasar görmesi sonucu ortaya çıkan 'Serebral Palsi' adı verilen hastalıkla mücadele ediyor. Yürüyemeyen, konuşamayan küçük Ege'nin fizyoterapi tedavisi gördüğünü belirten baba Mahmut Kul, "Daha iyi şartlarda yaşaması için fizyoterapilerin devam etmesi gerekiyor. Ancak buna gücümüz yetmiyor" dedi.

Merkez Nilüfer İlçesi, Özlüce Mahallesi'ndeki bir sitede asgari ücretle kapıcılık yapan Mahmut Kul'in 6 yıl önce ikizleri dünyaya geldi. İkizlerine Arda ve Ege adını koyan Kul çifti, 1 ay sonra Ege'de sağlık sorunu olduğunu anlayarak, doktora götürdü. Mahmut Kul, doktorların kontrollerin ardından Ege Kul'un beyin kanaması geçirdiği, bunun geçici olduğunu söylediklerini anlattı. Mahmut Kul, "Bunun üzerine oğlumu bir nöroloji uzmanına götürdük. Ege'ye çekilen MR sonrası, 'Serebral Palsi' tanısı konuldu" dedi.

Mahmut Kul doktorların, konuşamayan, yürüyemeyen küçük Ege için fizyoterapi tedavisi önerdiklerini vurguladı. Bunun üzerine fizyoterapi tedavisine başladıklarını ifade eden Kul, şöyle konuştu:

"Özel bir fizyoterapi merkezinde terapilere başladık. Doktorlar tedavisinin mümkün olmadığını söylüyor. Ümidim, onu kendi ihtiyacını görebilecek seviyeye getirebilmek. Bu tür çocukların özellikle sevgi ve şefkatle de iyiye gittiğini öğrendik. Biz de ailesi olarak Ege'nin daha iyi durumda olması için çaba sarfediyoruz."

Anne Yeter Kul ise Ege'nin hafta bir gün iki saat fizyoterapi gördüğünü beliterek, "Bu süre Ege için çok yetersiz. Sosyal güvencemizin dışında olan daha fazla fizyoterapiye maddi olanaklarımızın el vermiyor. Dolaysıyla çocuğumuzun tedavisini sürdüremiyoruz. Ege'nin ayağa kalmasını istiyoruz. Yatalak olarak kalmasını istemiyoruz" dedi.

Doktorlar, Ege'nin yaşamını daha rahat sürdürebilmesi için sevgi ve ilgi ile büyütülüp, fizyoterapiye devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.