Hava Durumu

Bursa'da misafir öğrenci karmaşası

Osmangazi İlçesine bağlı Hüdavendigar Mahallesinde bulunan Bisaş Ortaokulu'nda şikayetler devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2019 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da misafir öğrenci karmaşası

Haber / Ayşegül SEVER

2017 yılında Eylül ayında depreme dayanıklı olmadığı tespit edildiği için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kararıyla yıkılan Bisaş Ortaokulu öğrencileri göçebe bir şekilde eğitim görüyor. Abdulkadir Can İmamhatip Lisesi'nde eğitim ve öğretimlerine devam etmek isteyen 13 şube öğrencisinin ötekileştirmeye maruz kaldığı iddia ediliyor. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, öğrencilerin düştüğü durumun sorumlusu olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü işaret etti.

SORUMLU MİLLİ EĞİTİM

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, yaşanan sıkıntıların sorumlusunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu söyledi. " Burada İl ve Osmangazi İlçe Milli Eğitimini bir başarısızlığını görüyoruz" diyen Özkan Rona, " Burada İl ve Osmangazi İlçe Milli Eğitimini bir başarısızlığını görüyoruz. Bisaş Ortaokulu depreme dayanıksız olduğu için 2017 yılında yıkım kararı verildi. Bisaş Ortaokulunun binası yetersiz olduğu için 12 veya 13 şube Abdulkadır Can İmamhatip Lisesi'nin dersliklerini kullanıyor. Ancak bu okulun müdürü misafir öğrencileri istemediği için geçtiğimiz Eylül ayında da kapıları kilitleyerek derslikleri açmayarak istemediğini belirtmişti" şeklinde konuştu.

SORUN DAHA DA BÜYÜYECEK

Sorunun daha da büyüyeceğini söyleyen Rona, Zübeyde Hanım Doğum Evi yakınlarında yapılacak yeni okula Bisaş Ortaokul öğrencilerinin misafir olarak gönderileceğini söyledi. Rona, "Buradaki temel sorun bir aşama daha büyüyecek. Aldığımız duyuma göre Zübeyde Hanım Doğum Evi yakınlarında yapılacak yeni okula Bisaş Ortaokul öğrencileri oraya geçici olarak gönderilecek. Binayı zamanında bitiremedikleri için bir göçebe okul ve göçebe öğrenci durumu ile karşı karşıyayız. Ancak Milli Eğitim yetkilileri unutmamalıdır ki okul çocuğun evi gibi aidiyet hissederse başarılı olabilir. Ama çocuklar okulu evi gibi hissedemiyor. Bu şekilde çocuklarımız eğitimde beklediğimiz başarıyı sağlayamazlar. Bizim gördüğümüz okul müdürü ilçe ve il milli eğitime sorunları aşmak için baskı yapmak yerine öğrenci ve velilere tavırlarını sergileyerek öfkesini yanlış yere yansıtıyor. Sorunun muhatabı Osmangazi ilçe milli eğitim ve il milli eğitim müdürüdür" dedi.

MAĞDUR OLUYORUZ

Çocuklarının ötekileştirmeye maruz kaldıklarını ve akşam saat 20:00'ı bulan çıkış saatlerinden dolayı mağdur olduklarını söyleyen veliler yetkililerden acil yardım bekliyor. Abdulkadir Can İmamhatip Lisesi okul müdürünün Bisaş Ortaokulu öğrencilerini istemediğini iddia eden veliler çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.