Hava Durumu

Bursa'da mobil eğitim aracı hizmete sunuldu

Bursa'nın Mustafakemalpaşa Belediyesi, sosyal hayata güç katan eğitim projelerine bir yenisini daha ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da mobil eğitim aracı hizmete sunuldu

Uğur Böceği Kültür Merkezi aracılığıyla dokuz yıldır kurs faaliyetlerini sürdüren Mustafakemalpaşa Belediyesi, son olarak ücretsiz eğitim faaliyetleri verecek olan 'mobil eğitim aracı'nı vatandaşların hizmetine sundu. İlk etapta okuma-yazma kursuna ev sahipliği yapacak ücretsiz mobil eğitim aracı, Adnan Menderes Meydanı'nda düzenlenen törenle hizmete alındı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hem esnaf dernekleri hem de STK'lar ile birlikte Mustafakemalpaşa'daki refah seviyesini artırmak istediklerini söylerken, mobil eğitim aracını bütün mahallelere ulaştırarak talep edilen her alanda ücretsiz eğitim verileceğini kaydetti.

İlk etapta 60 kişilik bir grupla okuma-yazma kursunun başlayacağını dile getiren Kurtulan, "Hayatı anlamlandıran ve gerçeklere ulaşmanın en kolay yolu, okumak ve öğrenmektir. Okumanın ve öğrenmenin ise yaşı yoktur. Bu hizmeti vatandaşımızın ayağına götürüyoruz. Bunun içinde bu mobil aracı tasarladık. İlk olarak okuma-yazma ile ilgili bir hizmet verilcek. Daha sonra bilgisayar ve diğer eğitimlerle sürecek. İlk grubumuzun eğitimleri Züferbey Uğur Böceği Kültür Merkezi önünde başlayacak. Bu ücretsiz eğitimleri her mahalleye ulaştıracağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum " dedi.
Kurslara katılmak isteyenler, Uğur Böceği Kültür Merkezi şubelerine başvurabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.