Hava Durumu

Bursa'da Molla Yegan Medresesi'nde yol yarılandı

Bursa'da Yıldırım'ın en önemli değerlerinden olan 'Molla Yegân Medresesi' aslına uygun şekilde restore edilerek 'Molla Yegan Çocuk Aktivite Merkezi' olarak ilçeye kazandırılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2021 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2021 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Molla Yegan Medresesi'nde yol yarılandı

14. yüzyılın sonunda Sultan Yıldırım Bayezid Han tarafından yaptırılan Yıldırım Külliyesi, 600 yılı aşkın geçmişi ile bölgenin en önemli değerlerinden biri olarak tüm heybetiyle geçmişe ayna tutmaya devam ediyor.

Yıldırım Belediyesi de bu önemli mirasa sahip çıkarak, Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocalarından Bursalı fıkıh alimi Molla Yegan'ın da adını taşıyan medreseyi, tarihi dokusunu koruyarak Çocuk Aktivite Merkezi olarak ihya ediyor.

2 bin 407 metrekare inşaat alanında yapımı süren "Mollayegan Çocuk Aktivite Merkezi"nin yeni değerlerin yetişmesine öncülük edeceğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Köklü medeniyetimizden bizlere miras kalan en önemli değerlerden biri olan Yıldırım Külliyemizi korumak ve yaşatmak hem geçmişe hem de gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur. Bizler de bu sorumluluğun idrakiyle alanda ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Yapımının yaklaşık yüzde 50'si tamamlanan Molla Yegan Çocuk Aktivite Merkezi'mizi inşallah yıl içinde evlatlarımızın hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Oktay Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı:

"Molla Yegan Çocuk Aktivite Merkezi'miz çocuk kütüphanesi, oyun alanları, etkinlik alanları, açık oyun parkı ve anneler için kültür sanat atölyelerini bünyesinde barındıracak. Böylece çocuklarımız hem kendilerinden izler bularak kaliteli zaman geçirecekler hem de anneleriyle birlikte hoşça vakit geçirme imkanı bulacaklar" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.