Hava Durumu

Bursa'da muhalefetten yetkililere 'Anıt' çağrısı!

Bursa'nın kurtuluşu sırasında Hacivat Bölgesi'nde şehit düşen 14 asker için Tophane'de dikilen ve 7 yıl önce kaldırılan şehitlik anıtının akıbeti merak ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2020 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2020 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da muhalefetten yetkililere 'Anıt' çağrısı!

Haber / Merve ÖZDEMİR

Kurtuluş Savaşı'nda, Yunanlıların şehirden kovulması sırasında Hacivat Köprüsü yakınlarında şehit olan Bursalı 14 askerin hatırasına Tophane'de, Osman Gazi türbesinin yanında bulunan alana dikilen şehitlik anıtı, kitabesinde 'Osmanlı Devleti'ni bir işgalci kuvveti gibi gösterildiği' iddiasıyla 2013 yılında kaldırılmıştı.

Aradan geçen 7 yıla rağmen anıta yeni bir adres bulunmaması ise muhalefetin tepkisine neden oldu. Konuyu yeniden gündeme getiren CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Tophane'de, şehitlik anıtının kaldırıldığı yerde açıklama yaparak, anıtın akıbetini merak ettiklerini söyledi.

KİTABEDEKİ YAZILAR İNCELENSİN...

Yetkililere seslenen Karaca, "14 şehidimizin adına dikilen anıtın yeniden yerine konmasını istiyoruz" dedi. Karaca, anıtın üzerindeki kitabede 'Osmanlı Devleti'nin işgalci gibi gösterildiği' iddialarının da araştırılmasını istedi.
Konu ile ilgili daha önce birçok kez Meclis'e önerge götürdüklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili İhsan Bilgili de, Bursa'ya yakışır bir şehitlik anıtı yapılması gerektiğini söyledi. Bilgili, "1 Temmuz 2015'te Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi'ne bir öneride bulunduk. Bursa'nın Kurtuluş Savaşı anıtının mutlaka yapılması gerektiğini söyledik" dedi.
Ancak önergelerine karşılık alamadıklarını ifade eden Bilgili, "Bursa'nın bütün siyasi erklerinden böyle bir çalışma bekliyoruz. Bursa'ya bir kurtuluş anıtı kazandıralım diyoruz. Hatta talebi oluşturup Kültür Bakanlığı'na sunmak lazım" dedi.
Bilgili, anıt için 14 askerin şehit olduğu Hacivat bölgesini işaret etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.