Hava Durumu

Bursa'da Nezihe Meriç'le olan anılarını okurlarla paylaştılar

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Edebiyatımızda İzler, Etkiler" söyleşisine konuk olan Jale Özata Dirlikyapan, Özdemir İnce ve Ülker İnce, Nezihe Meriç'in yazın dünyasını ele alarak, Meriç'le olan anılarını okurlarla paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2019 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2019 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Nezihe Meriç'le olan anılarını okurlarla paylaştılar

Nilüfer Belediyesi'nin Yılın Yazarı Nezihe Meriç adına yıl boyunca düzenlediği söyleşi dizilerinin sonuncusu, Akkılıç Kütüphanesi'nde gerçekleşti. Jale Özata Dirlikyapan, Özdemir İnce ve Ülker İnce'nin konuşmacı olarak katıldığı "Edebiyatımızda İzler, Etkiler" söyleşisinde konuklar, Nezihe Meriç'le anılarını ve tanıklıklarını okurlarla paylaştı. Usta yazarın yazın dünyasının da ele alındığı söyleşide Jale Özata Dirlikyapan, Nezihe Meriç'in, Sait Faik kadar önemli ve öncü bir yazar olduğunu söyledi. Meriç'in, birçok kadın yazarın ilk güçlü sesi olduğunu ifade eden Dirlikyapan, "Onu farklı kılan şey, mutsuzluğu ve bunalımı iyi anlatan yazar olmasından çok, neşeyi, mutluluğu ve anlık ferahlamaları anlatmadaki özgünlüğüdür. Yanıtlardan çok kıymetli soruları bize verdiği için Nezihe Meriç ve ardından gelen yazarlar, döneme ve edebiyata bu kadar damga vurmuştur. Bazen yanıtlar buluyorsunuz bazen de felsefi temelleri olan sorularla karşılaşıyorsunuz" dedi.

Nezihe Meriç'in her zaman bir öykücü olduğunu belirten Jale Özata Dirlikyapan, "Romanlarını okuduğumda da aldığım tat budur. Öykü içinde öyküler anlatır. Alıştığımız anlamda roman yazmamıştır, kendi yolunu kendi çizmiştir" şeklinde konuştu.

Nezihe Meriç'in feminist bir yazar olmadığını söyleyen Ülker İnce de, usta yazarın kadın meselesiyle uğraşmadığını, insanın dünyada var oluşuyla ilgilendiğini vurguladı. Meriç'in yazılarında okuru özendirdiğini ifade eden İnce, duyguları ve acıları da doğrudan doğruya anlatmadığına dikkat çekti.

Söyleşinin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına konuklara teşekkür ederek, günün anısına hediye verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.