Hava Durumu

Bursa'da o şikayetler artınca belediye harekete geçti

Bursa Büyükşehir Belediyesi, at arabalarıyla şehir trafiğini tehlikeye düşürüp, görüntü kirliliğine yol açan hurdacılar ile 'çek-çek' diye tabir edilen el arabalarıyla kağıt toplayanlara yönelik denetimlerini artırdı. UKOME kararı gereği trafiğe çıkmaları yasak olan at arabalarının sahiplerine 180 lira ceza kesilirken, el konulan atlar ise muhtelif hayvan barınaklarına gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2014 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2014 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da o şikayetler artınca belediye harekete geçti

Gerek tarihi ve kültürel miras yatırımları gerekse de sokak sağlıklaştırma çalışmaları ile Bursa’yı daha modern ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla çalışmaları aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da kent merkezinde görüntü kirliliğine yol açan unsurlarla mücadele çalışması başlattı. Özellikle ana arterlerde at arabalarıyla trafiği tehlikeye sokan hurdacılar ile 'çek-çek' diye tabir edilen el arabalarıyla sokak aralarında hem yaya hem araç trafiğini olumsuz etkileyen kağıt toplayanlara yönelik etkili bir çalışma başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından Yunuseli Mahallesi ile Yakın Doğu Çevre Yolu etrafındaki hurdacılara yönelik baskın düzenlendi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararı doğrultusunda trafiğe çıkmaları yasak olan at arabalarının sahiplerine 180 lira ceza kesilirken, atlarına ise el konuldu. El konulan atlar, muhtelif hayvan barınaklarında koruma altına alındı. Çalışmalar kapsamında 'çek-çek' diye tabir edilen araçlarla sokak sokak gezip, kağıt toplayanlara da para cezası uygulanırken, araçlarına da el konuldu.

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine başlatılan bu operasyonların periyodik olarak sürdürüleceği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.