Hava Durumu

Bursa'da o sokağın çehresi değişiyor!

BURSA'da Yıldırım Belediyesi, Kurtoğlu Mahallesi'nde uzun zamandır çevre sakinlerinin tepkisine yol açan kafeler sokağının çehresini değiştiriyor. Sokak, yeni haliyle ilçenin örnek projelerinden olacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2020 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2020 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da o sokağın çehresi değişiyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı Kurtoğlu Mahallesi'nde yer alan kafeler sokağı olarak adlandırılan Akdemir Sokak'ta yer alan işletmelerin gelişi güzel koydukları oturma grupları nedeniyle, yıllar önce yaya yolu olarak planlanması gerekçesiyle trafiğe kapatılan alan mahalle sakinlerinin şikayetlerine konu oluyordu.

KORONAVİRÜS ENGEL OLMADI

Kurtoğlu Mahalle Muhtarı Ahmet Gedik de kendisine ulaşan şikayetlere kayıtsız kalmayarak düğmeye bastı. Bürokratlara durumu ayrıntılı bir şekilde anlatan Gedik'in talebini değerlendiren Yıldırım Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle hayatın adeta durduğu bir zaman diliminde hızla hareket ederek çözüm arayışlarına girişti.

YENİ BİR ÇEHRE KAZANACAK

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın da yakın takibinde olan projede ilk somut adım atıldı. Yılmaz'ın başkanlığını yürüttüğü Yıldırım Belediye Meclisi'nin de onay vermesinin ardından çalışmalar başladı. Bursa'nın en eski bölgeleri arasında yer alan Setbaşı ve Yeşil'in ortasında bulunan Akdemir Sokak'a yeni bir çehre kazandırmak için harekete geçen ekipler esnafa uyarılarda bulundu.

KAFELER SOKAĞINA KONFOR GELECEK

Sokakta sundurma olarak tabir edilen çadırdan kapatma yapılar kaldırılmaya başlanırken, esnaf da oturma gruplarını mekanlarının içine alacak. Çalışmaların ramazan ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Çalışmaların sonucunda Akdemir Sokak yeni bir kimliğe kavuşacak, işletmeler daha sağlıklı hizmet verirken, mahalle halkı da yürüme alanlarını daha konforlu bir biçimde kullanabilecek.

YILLARIN SORUNU SONA ERİYOR

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a seçim vaadinde yer alan projeyi hayata geçirdiği için teşekkür eden Kurtoğlu Mahalle Muhtarı Ahmet Gedik, "Mahallemizin en büyük sorunu olan bu sokağın yenilenmesi düzenlenmesi beni, mahalle sakinlerini ve esnafı çok sevindirdi" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.