Hava Durumu

Bursa'da öğrenci velilerinin nakil isyanı!

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul için yıkım kararı alın-masının ardından öğrencilerin başka okullara nakli, velilerin tepkisine neden oldu. Yıkım kararının geç alındığını söyleyen veliler, servis ücretlerinin devlet tarafından karşılanmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2020 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2020 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da öğrenci velilerinin nakil isyanı!

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

Bursa Valiliği'nin, deprem riski taşıyan 24 okul için yıkım kararı almasının ardından, bu okullarda okuyan öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için belirlenen okullara nakilleri dün başladı. Yıkım kararı alınan Nedim Öztan İlkokulu'nda öğrenim gören 660 öğrenci, NOSAB İlköğretim Okulu'na yerleşti. Tam gün eğitim verilen NOSAB İlkokulu ikili öğretime geçerken, 883 olan öğrenci sayısı da 1543'e yükseldi. Yıkım kararının geç alındığını savunan veliler ise duruma tepki gösterdi. Nedim Öztan İlkokulu için daha önce de yıkım kararı alındığını ancak uygulanmadığını belirten veliler, yıkım kararının çok geciktiğini ve mağdur olduklarını söylediler. Dün çocukları ile birlikte NOSAB İlkokulu'na gelen veliler, evleriyle okulları arasında mesafenin uzak olması nedeniyle çocuklarını servise vermek zorunda kaldıklarını ifade ederek, servis ücretlerinin devlet tarafından karşılanması için dilekçe verdiler.

GÖÇEBE EĞİTİM SIKINTISI

Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona da, 24 okul binasının yıkım kararı alınması sonucunda 36 okulun daha tam gün eğitimden ikili eğitime geçiş yapacağını, bu durumda 28 bin 760 öğrencinin mağduriyet yaşayacağını vurguladı. Bu öğrencilerin 10 bin 893'ünün başka bir okul binasında göçebe eğitime terk edileceğini söyleyen Rona, "Bu kararla yıkılacak derslik sayısı da 400'ün üzerindedir. Derslik ve bina ihtiyacı konusunda Türkiye'nin en mağdur 6. kenti olan Bursa'nın bu kararla mağduriyeti bir kat daha artacaktır" dedi.

113 OKUL GÜVENLİ Mİ?

2017 yılında yıkılan okul binalarının yerine yenilerinin yapılmadığına dikkat çeken Rona, "Göçebe eğitimin Bursalı öğrenciler için kader haline geleceği açıktır. Ortaya çıkan bu durum Bursa'da eğitim yönetimi ve planlama politikalarının iflas ettiği gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bursa Valiliği'ni ise bir kez daha, geriye kalan 113 okulun deprem tahkik raporlarını kamuoyuna açıklamaya, 600 bine yakın öğrencimiz ve öğrenci velilerimiz ile Bursa kamuoyunu yaşanan tedirginlikten uzaklaştırmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.