Hava Durumu

Bursa'da öğrenciler kendi imkanlarıyla ürettiler! Heyecan dorukta...

Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri 60 kişilik bir ekip ile Elektrikli Araçlar ve Otonomi Topluluğu olarak okullarında kendi imkanlarıyla ürettikleri 3 araç ile dikkatleri üzerlerine çekerken bu günlerde Tübitak'ın Elektrikli ve Otonom Araç Yarışmasına katılacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2021 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2021 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da öğrenciler kendi imkanlarıyla ürettiler! Heyecan dorukta...

ÖZEL HABER/ MERVE ÖZDEMİR

Bursa Teknik Üniversitesi'nde 2019 Kasım ayında Öğr. Üyesi Yusuf YAŞA danışmanlığında kurulan Elektrikli Araçlar ve Otonomi Topluluğu öğrencileri TÜBİTAK tarafından düzenlenen Efficiency Challange yarışmasına ürettikleri araçlarıyla yarışmaya katılmak için gün sayıyor.

BTÜ ÖĞRENCİLERİ ÜRETTİKLERİ 3 ARAÇ İLE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

İlk senelerinde TÜBİTAK Efficiency Challange'da 110 başvurudan 7. olarak güzel bir derece ile Bursa'ya dönen gençler şimdi ise elektrikli araç kategorisinde 2, otonom kategorisinde ise 1 araç olmak üzere toplam 3 araçla yeniden TUBİTAK'ın düzenlediği yarışma için hazırlanırken Elektrikli Araçlar ve Otonomi Topluluğu grubunun takım kaptanları yaptıkları hazırlıklar hakkında Bursa Hakimiyet ve AS TV ekranlarına açıklamada bulunurken heyecanlarını paylaştı.

Türkay Ahmetoğulları,Mehmet Ünver, Kerem Adalı, Mustafa Buğra Avcı yaptıkları açıklamada tamamen yerlilik ve millilik ilkesiyle çıktıkları bu yolda ekipçe ürettikleri araçları ile Bursa'ya güzel bir başarı ile dönmeyi istediklerini söylerken de, "Bizlerin yanında olan bizleri destekleyen tüm büyüklerimizde ve okulumuza da çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizim gibi çalışmalar yapan arkadaşlarımıza da her zaman yardımcı olmaya hazırız" dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.