Hava Durumu

Bursa'da öğretmenlere ByLock operasyonu

Bursa'da KHK ile kapatılan Özel Nilüfer Eğitim Kurumları'nda çalıştığı tespit edilen öğretmenlere yönelik operasyon düzenlendi. 32 öğretmen gözaltında.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2017 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2017 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da öğretmenlere ByLock operasyonu

İlker TÜRKER'in haberi...

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özel Nilüfer Eğitim Kurumları'nda (Silim AŞ.) görevli öğretmenlere yönelik operasyon düzenledi. Bursa kent merkezinin yanısıra İnegöl, mudanya, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa ilçeleri ile İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda FETÖ'nün haberleşme aracı olan ByLock programını kullandıkları tespit edilen 32 öğretmen gözaltına alındı. 27 öğretmen ise halen aranıyor.

"FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak, 6145 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna muhalefet etmek" suçlarından haklarında işlem yapılan şüphelilerin sorgusu sürüyor.

TAMAMI BYLOCK KULLANICISI

Öte yandan şüphelilerin tamamının ByLock kullanıcısı olduğu, bazılarının ise örgüt içerisinde atamaya tabi personel olduğu belirlendi. Yine şüpheli öğretmenlerin bir kısmının FETÖ/PDY terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'yı kurtarmak için para yatırdıkları tespit edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.