Hava Durumu

Bursa'da okullar yarın tatil mi?

Bursa'da gözler yarına çevrildi. Bursa Valiliği okulların yarın da tatil edilmesine ilişkin olarak ilerleyen saatlerde kar yağışı ve buzlanmanın durumuna göre karar alacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2013 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2013 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da okullar yarın tatil mi?

Yoğun kar yağışı Bursa'da yaşamı olumsuz etkiliyor. Dün akşam başlayan ve gece etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar ile tüm eğitim kurumları Valiliğin kararıyla bir gün tatil edilmişti.

Valiliğin sabah erken saatlerde aldığı tatil kararı ile engelli ve hamile kamu görevlileri de bir gün izinli sayılmıştı. Valilik diğer ilçelere ilişkin tatil kararlarını kaymakamlıklara bırakmıştı.

Bursa'da 4 gün sürmesi beklenen kar yağışı nedeniyle okulların yarın da tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verileri ve tahminleri ışığında hareket eden Valiliğin gecenin ilerleyen saatlerinde bir durum değerlendirmesi yaparak tatile karar vermesi bekleniyor.

Vali Münir Karaloğlu'nun vali yardımcıları ile yaptığı toplantıda okulların 12 Aralık Perşembe günü (yarın) için şimdilik tatil edilmeyeceği, gece ve sabaha karşı yapılacak tespitlerde buzlanma olması ve kar yağışının yoğunluğunu arttırması halinde okulların tatil edilmesi yönünde karar alındı.
Bursa Merkez'de tatil kararı verilmesi halinde bu sabah olduğu gibi yarın erken saatlerde duyurulacak.

İLK TATİL KARARI KESTEL VE GÜRSU'DAN

Okulların yarın da tatil edilip edilmeyeceği merak konusu olurken ilk tatil kararı Gürsu ve Kestel'den geldi. İki ilçenin kaymakamlıkları olumsuz hava koşulları nedeniyle 12 Aralık 2013 Perşembe günü de (yarın) okullar ile diğer eğitim kurumlarının tatil edilmesine karar verdi.
Dağ ilçeleri Harmancık, Orhaneli, Keles ve Büyükorhan'da tatil ile ilgili kararın önümüzdeki saatlerde alınması bekleniyor. Bursa'nin diğer ilçelerinde de mülki amirler tatille ilgili durum değerlendirmesi yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.