Hava Durumu

Bursa'da orman yangınlarına karşı teyakkuz

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıktığı Bursa'da Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınlarına karşı tedbirlerini arttırdı. Bölge Müdürlüğü 1 yangın helikopteri, 86 araç ve 420 personeli ile Bursa, Yalova ve Bilecek’te olması muhtemel yangınlar için teyakkuzda.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da orman yangınlarına karşı teyakkuz
Orman yangınlarının arttığı temmuz ve ağustos döneminde Bursa Orman Bölge Müdürlüğü de önlemlerini  arttırdı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen yangın söndürme helikopteri, 30 Eylül tarihine kadar Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nde hizmet verecek. 86 yangın müdahale aracı ve 420 personel ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, günün her saatinde teyakkuzda bekliyor. 

Bursa’daki ormanlık alanın toplam 484 bin hektar alan olduğunubelirten Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can, bunun 76 bin hektarı 1'inci derece, 111 bin hektarı 2'nci derece ve 297 bin hektarlık alanı ise yangına 3'üncü derece hassas ormanlar olduğunu söyledi. Can şöyle konuştu:

"86 araç ve 420 personelin haricinde 1 adet orman yangın helikopteri kiralık olarak Bursa’da görev almaktadır. 2 saat 15 dakika kadar havada kalabiliyor. 6 kişilik bir ekip taşıyan helikopter, ihbar sonrasında yaklaşık 10 dakikada havalanıp müdahale için hazır hale geliyor. 2 buçuk ton su ile insanların ulaşamadığı noktalarda çok etkili oluyor. Helikopter bunun yanı sıra karadaki ekiplerimizin rahat çalışabilmesi için yangının hızını kesiyor. Tabii ki tek başına helikopter yangın söndürmeye yetmez."  

Ayrıca yangınlara anında müdahale edilebilmesi için bölgedeki köylere 3 tonluk 87 su tankı dağıtıldığını belirten Can, bunun haricinde ihtiyaç duyulduğunda İstanbul, Çanakkale ve Balıkesir’den de yardım aldıklarını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.