Hava Durumu

Bursa'da ortalığı ayağa kaldıran eğitim skandalı

Nilüfer İlçe Seçim Kurulu’nun Vahide Aktuğ Okulu’nun spor salonunda çalışacağını açıklamasının ardından yaklaşık bin 600 öğrenci, beden eğitimi dersini kışın ortasında okulun bahçesinde yapmak zorunda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2013 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2013 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da ortalığı ayağa kaldıran eğitim skandalı

Vahide Aktuğ Ortaokulu öğrencileri, okul bahçesine yeni yaptırılan kapalı spor salonunda eğitim göremeden salon Nilüfer İlçe Seçim Kurulu’na teslim edildi. Nilüfer İlçe Seçim Kurulu, çalışmalarını yürütmek için Kaymakamlık’tan Vahide Aktuğ Ortaokulu’ndaki spor salonunu istedi. Kaymakamlık yeri uygun bulmasa da gerekli tahsis işlemini gerçekleştirdi. Yerel seçimlerin ardından da yaz başında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla öğrenciler salonu tüm yıl kullanamayacak.

YER BEĞENMEDİLER

Okul bahçesinde seçim çalışmalarının yürütülmesini istemeyen veliler Nilüfer Belediyesi’ne başvurarak başka bir yer önerilmesini istedi. Belediye, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi ve Nilpark sergi salonu olmak üzere iki yer önerdi ancak seçim kurulu beğenmedi. Veliler seçim kurulu ile görüşerek başka bir yere geçmeleri için anlaşmak istedi. Seçim kurulu ise önerilere sıcak bakmadı ve spor salonundan vazgeçmedi. Ayrıca İlçe Seçim Kurulu Müdürü Ümran Cevhertaş ve yetkililer spor salonunun anahtarını da değiştirdi.

TEPKİLERE KULAK TIKADILAR

Okul Aile Birliği Başkanı Sevim Yıldız, bin 600 öğrencinin mağdur olduğunu belirterek velilerin senelerdir okula spor salonu yaptırmak için uğraş verdiğini söyledi. Yıldız, “Üzüldüğümüz nokta bu kadar uğraşarak spor salonu yaptırdıktan sonra öğrencilerin bile daha salonu kullanamadan kışın dışarıda eğitime devam edecek olması. Bu şekilde gelip anahtarların değiştirilmesi çok yanlış” diye konuştu.

Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da mekanın uygun olmadığını belirttiğini, fakat yönetmelikler gereği salonu tahis etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. (Fatmagül BAYRAM'ın ÖZEL HABERİ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.