Hava Durumu

Bursa'da otomotiv devini dize getirmişti... Arızalı aracı iade etti

Bursa’da 30 ay önce sıfır aldığı minibüsü ayıplı çıkınca hukuk mücadelesi başlatan ve 2 dava kazanan yılın bilinçli tüketicisi ödüllü Ahmet Akkoç, aracını üretici firmaya iade etti. Akkoç, aracın yerine 2015 yılı satış fiyatına göre 72 bin lira alacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2015 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da otomotiv devini dize getirmişti... Arızalı aracı iade etti
Bursa'da yaşayan 42 yaşındaki Ahmet Akkoç, 2 yıl önce bir otomotiv firmasının bayisinden aldığı ticari minibüsün viteslerini geçirmekte sıkıntı yaşaması üzerine başlattığı hukuk savaşını kazanarak aracı firmaya geri iade etti.

Akkoç, ilk olarak Tüketici Yasası gereği noter kanalıyla firmaya ihtarmane çekerek ayıplı olan malın misli ile değişmesini istedi. Firma bunu reddedince İl Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuran Akkoç, buradan da misli ile değiştirilme kararı aldı. Fakat firma karara itiraz edince soluğu Tüketici Mahkemesi’nde alan Akkoç, burada da haklı bulundu. Firmanın temyizi üzerine tüketici mahkemesinin kararını gözden geçiren Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kararın onanmasına hükmetti. Akkoç’un otomotiv devine açtığı karar emsal oldu. 2 yıldır sürdürdüğü hukuk savaşını kazanan Ahmet Koç, yılın bilinçli tüketicisi seçilmiş ve ödülünü Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin elinden almıştı.

HUKUK MÜCADELESİ ÖDÜL GETİRDİ

Ahmet Akkoç’un avukatı Yücel Akbulut, 2013 yılından buyana hukuk mücadelesini verdikleri davada Türkiye Cumhuriyeti yasalarının da yanlarında olduğunu ifade ederek, “Dava sonucunda aracın ayıplı olduğuna kanaat getirdi. Biz bu süreç içerisinde davalı şirket ile görüşmemize rağmen aracı değiştirmek istemedi ve biz hukuk mücadelesine başladık. Bu mücadele içerisinde birden fazla kere araç bilirkişiye gitti. Yani üretici tarafından bu aracın fabrika çıkışı ayıplı olduğu ispat edildi. Ahmet Akkoç, bu hukuk mücadelesi sayesinde ‘yılın tüketicisi’ ödülünü aldı” dedi.
Davanın kazanılmasının ardından artık son noktaya geldiklerini dile getiren Akbulut, “Ayıplı aracı artık üreticisine iade ediyoruz. Aracı iade ettikten sonra ne olacağı konusunda da hukuk mücadelesi verdik. Davalı şirket ne yazık ki 2 yıl önceki aracın bedeli olan 57 bin lirayı bize ödemek istedi. Biz bununla ilgili de hukuk mücadelesi verdik ve o davayı da kazandık. Aracın bugünkü değeri üzerinden 72 bin lira parasının ödenmesine karar verildi. Bu anlamda da ikinci hukuk zaferini de kazanmış olduk” diye konuştu.



“HERKES HAKKINI ARASIN”

Yılın Bilinçli Tüketicisi ödüllü Ahmet Akkoç ise, aracın sahibi olduğunu ama aracın sahibi olamadığını belirterek, “Firma yetkililerine müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tuttukları için teşekkür ediyorum. Hayatımda 30 ayımı zindan ettikleri için teşekkür ediyorum. Bu olay bir insan hakları ihlalidir. Hayatımdan 30 ayımı ihlal etmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti bireyi olarak 3 güzel söze kanacak insan değiliz. Eğitim seviyemiz, kültürümüz, bilgimiz de üst düzeyde. Avrupa’da insanlara yapamadıkları şeyi getirip burada bize dayatıyorlar. Avrupa’da aynı şeyi yapmış olsalardı, milyon dolarlarla değer biçerlerdi. Bizim ülkemizde yargı süreci maalesef uzun olduğu için bunu bu şekilde tutup kapının önüne bırakıyorlar. Sonuçta hakkımı aradım, her insan da hakkını arasın. Araç bin 300 kilometrede, 30 aydan buyana hiç kullanmadım. Zaten aracı aldığım gün kapı çıkışında bozulmuştu. Adaletin verdiği karar yerine geliyor ve aracı teslim ediyoruz. Verelim artık aracı da, araç da özgürlüğüne kavuşsun” ifadelerini kullandı.

Firma avukatlarının da gelmesi ile birlikte Akkoç ve avukatının teslim ettiği araç, çekici ile götürüldü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.