Hava Durumu

Bursa'da otomotiv ihracatında dijital atılım

Bursa'da Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB), Türkiye'nin alternatif pazarlarından olan Tayland ve Vietnam'a toplamda ortalama 50 milyon dolar olan otomotiv ihracatının artırılması hedefiyle düzenlediği dijital sektörel ticaret heyeti programı sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2021 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2021 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da otomotiv ihracatında dijital atılım

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteği ile düzenlenen ve 5 gün boyunca süren Taylandlı ve Vietnamlı firmalar ile Türk firmalar arasında 162 online ikili iş görüşmesinin yapıldığı programa, 13 Türk firmasının yanı sıra Vietnam'dan 26, Tayland'dan 18 olmak üzere toplam 57 firma katıldı.

Pandemi nedeniyle geçen yıl, yüz yüze etkinliklerini iptal ederek öncelikle Meksika, Almanya ve İngiltere'ye dijital sektörel ticaret heyeti toplantılarına imza atan OİB, 2021 yılının ilk toplantısını Vietnam ve Tayland'a gerçekleştirdi. Şartlar ne olursa olsun ihracatı artırmak için çalıştıklarını ifade eden OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, üyelerinin alternatif pazarlara ulaşması adına dijital sektörel ticaret heyetleri düzenlediklerini belirtti.

Vietnam-Tayland Dijital Sektörel Ticaret Heyeti Programı'nı değerlendiren Başkan Çelik, "Covid-19 pandemisiyle tüm dünyada ticaretin artmasına katkı sağlayan organizasyonlar, fuarlar ve seyahatler kısıtlandı. İhracat odaklı büyümeyi önceliklendiren biz üreticiler, hangi şartta olursa olsun ihracatın devam etmesi için çalışması gerekiyor. Bu anlamda kriz döneminde önemi daha da artan alternatif pazarlara yönelik online programlar organize ediyoruz. Son organizasyonumuzda, Tayland ve Vietnam'dan otomotiv sektör temsilcileri ile bir araya geldik. Bu 2 ülkenin toplamda 16 milyarı aşan otomotiv ithalatı var. Yatırımları ile önemli potansiyele sahip bu iki ülke ile olan ticaretimizin bu toplantımızla artacağına inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte aşının seyrine bağlı olarak dijital sektörel ticaret heyeti programlarımız devam edecek" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.