Hava Durumu

Bursa'da ÖZAKDER'den yardım çağrısı!

Koronavirüs salgını nedeniyle kurum ve kuruluşların mesai saatlerine kadar birçok alanda düzenleme yapıldı. Sistemde değişikliğe gidilen alanlardan biri de eğitim oldu. Yeni önlemleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı da bir açıklama yaptı. Açıklamada okul öncesi kurumlar ve kreşlerde yüz yüze eğitim yapılamayacağı belirtildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bursa Özel Anaokulu Kreş Kurucular Derneği (ÖZAKDER) Başkan Yardımcısı Tülay Alpay, devlet büyüklerinden yardım istedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2020 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2020 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da ÖZAKDER'den yardım çağrısı!

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

İSTİHDAMI SAĞLAYAN KURUMLARIZ

Ekonomik olarak sıkıntılı zaman geçirdiklerini belirten Alpay, "Çalışan ailelerimiz çok zor durumda. Milli eğitim Bakanlığının açıklamasının ardından velilerimiz bizi aramaya başladı. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Kendileri çalışan anne ve baba oldukları için çocuklarını bırakacakları güvenli ortamları yok. Kurumlarımız Mart ayında kapatılmıştı, Haziran ayına kadar ekonomik olarak çok sarsıldık. Bir kapatılma daha yaşanırsa, bazı küçük ölçekli kurumlarımız ağır şekilde etkilenebilir. Biz kadın istihdamı sağlayan kurumlar olduğumuz için onlarda büyük sıkıntıdalar" şeklinde konuştu.

ÖZEL KURUMLAR KAPATILMASIN

Önerilerde bulunan Alpay, "Devlet anaokulları kapatılsın ancak ekonomiyi desteklemek ve çalışan anne, babaları zor durumda bırakmamak için özel kurumlar kapatılmasın" dedi. ÖZAKDER Yönetim Kurulu Üyesi Derya Öztürk ise uyarılarda bulunarak merdiven altı kurumlara dikkat çekti. Öztürk "1 hazirandan bu yana sadece çalışan annelere hizmet veriyoruz. Herkes mağdur. Eğer kapatılırsak daha çok kaçaklara, evde bakanlara ya da merdiven altı kurumlara fırsat vermiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.