Hava Durumu

Bursa'da rahim ağzı kanserinde erken teşhise dikkat çekildi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, rahim ağzı kanserine dikkat çekmek amacıyla sağlık meslek lisesi öğrencilerine yönelik 'Sağlık Farkındalık Elçileri' etkinliği düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2020 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2020 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da rahim ağzı kanserinde erken teşhise dikkat çekildi

1-31 Ocak Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma Kuzhan, Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, sağlık meslek lisesi öğrencileri katıldı. Etkinlikte rahim ağzı kanseri ile ilgili çeşitli bilgiler katılımcılara aktarılırken, öğrencilerden gönüllü sağlık elçileri olarak çevrelerini bu konuda bilgilendirmeleri istendi.

"TARAMALARINIZI YAPTIRIN"

Etkinlikte konuşan Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma Kuzhan, rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir kanser türü olduğunu belirtti. Tarama ve erken teşhis ile rahim ağzı kanseri tedavisinin yüzde yüz mümkün olduğunu dile getiren Dr. Kuzhan, "Bu bağlamda düzenli olarak yapılan kanser taramaları büyük önem taşıyor. Bizler hem kanserden korunmayı sağlayabilirsek hem de erken teşhis konusunda bilinçli olup, zamanında taramalarımızı yaptırabilirsek, büyük oranda kanserden korunmuş oluruz. İlimizde rahim ağzı kanseri taramaları ücretsiz olarak KETEM birimlerinde, aile sağlığı merkezlerinde, toplum sağlığı merkezlerinde ve sağlıklı hayat merkezlerinde yapılmaktadır. Öğrencilerimizden kanser erken teşhis ve taramalar konusunda her daim bilinçli olmalarını ve ulaşabildiği her kişiye bunun önemini anlatmalarını bekliyoruz" dedi.

Etkinlik, rahim ağzı kanseri konusunda yapılan sunumlar ile devam etti. Sağlık elçisi seçilen öğrenciler, etkinlikte öğrendiklerini çevrelerine anlatacaklarının sözünü verdi. Etkinlik sonunda ise Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından katılımcılara koro dinletisi gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.