Hava Durumu

Bursa'da Regaip Kandili için 1500 kişilik helva dağıtıldı

Bursa'da İnegöl Belediyesi, Regaip Kandili nedeniyle belediye önünde helva ikramı gerçekleştirdi. Vatandaşlara 1500 kişilik helva dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2021 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2021 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Regaip Kandili için 1500 kişilik helva dağıtıldı

Her kandilde yatsı namazı sonrası helva ikramları yapan İnegöl Belediyesi, Regaip Kandilinde pandemi dolayısıyla bu geleneği belediye önünde yapılan ikramlarla sürdürdü. Kandil dolayısıyla bugün 14.00'da İnegöl Belediyesi önünde Helvacı Ali sponsorluğunda 1500 kişilik helva ikramları yapıldı.

Belediye Başkanı Alper Taban ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin de katıldığı ikramlarda, Başkan Taban vatandaşlara helva ikramlarında bulundu. Ardından kandil ve ikramlara ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, "Bugün Regaip Kandilini kutlamak üzere belediyemizin önündeki meydanda Helvacı Ali firmamız sponsorluğunda helva ikramlarımız oldu. Ben öncelikle tüm ilçe halkımızın hem mübarek üç aylarını hem Regaip Kandillerini kutluyorum. Rabbim inşallah çok daha güzel günleri bizlere nasip etsin. İnşallah üç aylarla beraber hem ramazan ayını görmek hem ramazan bayramını görmek inşallah hepimize sağlık sıhhat içerisinde nasip olsun" dedi.

Pandemi günlerinden de söz eden Taban, "Tabi zor günlerden geçiyoruz aşikar. Ama dayanışmayla, birlikte ve beraberlik içerisinde, hoşgörüyle, saygıyla, sevgiyle bu zor günleri hep birlikte atlatacağız. Çok şükür ki şehrimizde de pandemiyle ilgili sürecin güzel seyrettiğini görebiliyoruz. Bu da şehrimiz adına güzel bir kazanç. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın dün açıkladığı üzere inşallah Mart ayıyla beraber ekonominin de daha canlanmasına yönelik adımlar atılmış olacak. Zorlanan esnaflarımız olduğunu biliyoruz. İnşallah onların da işlerini, çarklarını biran önce çevirebilmeleri adına normalleşme adımları geliyor olacak. Bunun da bizim için sevindirici bir durum olduğunu ifade edebilirim. Bu vesileyle ben bir kez daha tüm ilçe halkımızın ve İslam aleminin Regaip Kandilini kutluyorum. Rabbim dualarımızı kabul etsin diyorum" açıklamalarında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.