Hava Durumu

Bursa'da Rektör Karademir gazetecilerle buluştu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, gazetecilerle bir araya gelerek üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2019 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2019 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Rektör Karademir gazetecilerle buluştu

Mimar Sinan Kampüsü'nde düzenlenen toplantıya Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Bursa Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Işıklar ile Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz da katıldı. Rektör Karademir, hızla büyüyen üniversitenin kente büyük katkısı olduğunu ifade etti. Üniversitenin genel işleyişi, öğrenci sayısı ve performansları hakkında bilgi veren Karademir, yeni kurulmuş olmalarına rağmen birçok konuda ön plana çıktıklarını kaydetti.

ÜNİVERSİTE VE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Üniversitenin sanayi ile işbirliğine önem verdiklerini dile getiren Karademir, "Teknoloji transfer ofisimizi kurduk, bir yıl içerisinde olağanüstü performans gösterdiler. 70 öğrenci topluluğumuz var, TEKNOFEST'in 10 paydaş üniversitesinden birisiyiz. Bu sene 10 takımla katıldık. Ankara merkezli Milli Teknoloji Hamlesi'nde ve yetişmiş elemanlar hazırlamak için üniversitemizde bi- limsel eğitim yapmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz" dedi. Uzun dönem staj programlarıyla öğrencilerin iş hayatı içerisine kolay adapte olduklarını belirten Karademir, yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda da öne çıkan üniversiteler arasına girme hedefleri olduğunu kaydetti. n Seray SAYGILIOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.