Hava Durumu

Bursa'da Roman düğününe kanlı baskın...3 ölü, 15 yaralı

Bursa’da Romanlar'ın yaptığı sokak düğününde çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Olayda, Roman Dernekleri Federasyonu Bursa Şube Başkanı Efkan Özçimen'in de aralarında bulunduğu 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2015 07:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2015 07:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da  Roman düğününe kanlı baskın...3 ölü, 15 yaralı
HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Olay yerinde yaklaşık 100 boş kovan bulunurken, tartışmanın, davetliler arasındaki Cedik Ailesi fertlerinin Özçimen'e, "Bizi oynamak için neden sahneye çağırmıyorsunuz" diye çıkışmasıyla başladığı öğrenildi. Polis, Metin, Ferdi ve Çetin Cedik'in de aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.

\"\"

Dün gece, Roman aileler arasında, merkez Yıldırım İlçesi Hacivat Mahallesi B/244’üncü Sokak’ta düğün yapıldı. Yıldırım Umut'un evlendiği düğünde, Roman Dernekleri Federasyonu Bursa Şube Başkanı Efkan Özçimen, 'meydancılık' tabir edilen yöntemle, gece boyunca, tarafları oynamak için sahneye çağırdı. Gecenin ilerleyen saatlerinde alkolün de etkisinde oldukları ileri sürülen Cedik Ailesi'nin fertleri, Efkan Özçimen'e, "Bizi oynamak için neden sahneye çağırmıyorsun?" diye çıkıştı. Taraflar arasında bu nedenle çıkan tartışma, karşılıklı hakaretlerle kavgaya dönüştü. Kavgada çekilen tabancalar peşpeşe ateşlenirken, sokak savaş alanıne döndü, davetliler panikle sağa sola kaçıştı. 
\"\"

Vücutlarına kurşun isabet ederek yaralanan 18 kişiden, durumları ağır olan 32 yaşındaki Efkan Özçimen ile 53 yaşındaki Saniye Cedik ve 31 yaşındaki Savaş Göcük kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdi. Çatışmada yaralanan diğer 15 kişinin tedavileri ise kentteki çeşitli hastanelerde sürüyor. Bunlardan 6'sının da sağlık durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alırken, 100'e yakın boş kovan bulundu. Polis, çatışma sonrası kaçan zanlılardan Metin, Ferdi ve Çetin Cedik'in de aralarında bulunduğu 6 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması devam eden zanlılar, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilecek.

\"\"

Bu arada yaşamını yitiren ve cenazesi bugün toprağa verilecek olan evli ve 1 çocuk basası Dernek Başkanı Efkan Özçimen, geçen 5 Mayıs’ta, bu yıl 6'ncısını düzenlenen Hıdrellez kutlamalarında DHA muhabirine, "Kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşamamız için dua edip dilek dileyeceğiz. Romanlar olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, biz hep barıştan yana olduk kavgadan yana olmadık olmayacağız" demişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.