Hava Durumu

Bursa'da Roman okumalarına büyük ilgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği, 'Psikolojik Roman Okumaları ile Ahlak ve Ruh Sağlığı' adlı program, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Başkanlık Salonu'nda başladı. 10 hafta sürecek olan programın sunumları Dr. Akif Hayta tarafından gerçekleştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2020 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2020 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Roman okumalarına büyük ilgi

Etkinlikte, post modern çağda ahlak ve değerlerin kalıcılığı nasıl sağlanabilir, din, medeniyet, kültür sanat gibi büyük anlatıların bittiğinin ya da öldüğünün ilanı ne anlama geliyor?

Bu iddialar nasıl bir bilgiyle nasıl bir direnç gösterebilir gibi sorulara cevap aranıyor. Sunumda ayrıca, üniversite gençliğinde temel ahlak ve değer sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri, ideal ve reel ahlak arasındaki temel uçurum ve romanlardan örneklerle çözümlerde bulunma, üniversite gençliğinin kendi temel psiko sosyal sorunlarını dile getirme ve tartışması, roman bilgi ilişkisi ve kurumlara dayalı ahlak ve değerler analizi yapılıyor.

Online kayıt alınarak yapılan başvurulara üç yüz yetmiş gibi rekor bir katılımla başlanılan programın değerlendirmesi yapılan ilk kitabı Samiha Ayverdi'nin 'İnsan ve Şeytan' adlı eseri oldu. Bu haftanın tüm katılımcılar tarafından kritiği yapılacak atölye kitabı ise Victor Hugo'nun 'Bir İdam Mahkumunun Son Günü' adlı eseri. Program on hafta boyunca Cumartesi günleri saat: 11:00 - 13:00 arasında Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Başkanlık salonunda gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.