Hava Durumu

Bursa'da sağlık çalışanları yeni teklifle geldi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi tarafından Çağdaş Gazateciler Derneği Lokali'nde, sendika öncülüğünde hazırlanan yeni kanun teklifi için basın açıklaması gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2020 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2020 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da sağlık çalışanları yeni teklifle geldi

HABER/SERAY SAYGILIOĞLU

Açıklamaya CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık ile SES Bursa Şube Eş Başkanı İrfan Açık ve sendika üyeleri katıldı.

Toplantıda hazırlanan kanun teklifinin, "Güvenceli iş güvenli gelecek şiarıyla tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin kadroya alınması ve güvencesiz çalışmanın kalıcı olarak sonlandırılması; sağlık ve sosyal hizmet alanlarında yetersiz olan emekçi sayısının kadrolu atamalarla artırılması için her iki alanda da en azından OECD ortalamasına ulaşacak şekilde güvenceli istihdam yapılması" gibi düzenlemeler içerdiği belirtildi.

SES Bursa Şube Eş Başkanı İrfan Açık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kanuna ilişkin imza kampanyası başlattık. Teklifi CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık aracılığı ile TBMM'ye iletileceğiz. Normal dönemler için bile çok yetersiz olan sağlık emekçi sayısı, OEDC ortalamalarının çok altındadıradır. 100 bin kişiye düşen hekim sayısı OECD ortalamasında 348 iken Türkiye'de 100 bin kişiye düşen hekim sayısı 187'dir. Yani neredeyse yarısı kadardır.

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Toplantıya katılan CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık da, "Talebinizi uzun süredir takip ediyorum. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ifade ettiği gibi kadro eksikliği kabul edilemez. Bu bir ülkenin istikrarı açısından önemli konu. Bütün sağlık çalışanlarımız kendilerini hiçe sayarak on planda mucadele verdiler. Sağlık sektöründe taşeron çalıştırmak olmaması gereken durum. Büyükşehir belediyelerine düşen çok önemli görevler var. Denetim ve uygulama alanlarının olması gerektiğini biliyoruz. Diğer taraftan bilim kurulunda sağlık sendikalarından biri mutlaka olmalı. Bu anlamda taleplerini destekliyorum. Bütün sorunları çözeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.